Sivut

tiistai 25. tammikuuta 2011

Enemmän tai vähemmän ensimmäiset

 Heissan!
Viikonloppu oli ja meni. Minulla oli mahtava viikonloppu, kun olin käymässä porukoiden luona ja kotimatkalle tarttuikin muutama kerä Novitan Puroa sekä maalipönttö. Alkoi heti jo sormia kihelmöidä, mutta tällä hetkellä olen neulomassa (toisia) vauvan tossuja ja itselleni villapaitaa, joten vielä ei sovi aloittaa uutta projektia. Kuitenkin päästäkseni kunnolla alkuun tässä blogissa, ajattelin nyt esitellä muutamia (muistaakseni) ensimmäisiä töitäni.

Kun oltiin muuttettu poikaystävän kanssa yhteen syksyllä -09, halusin sitten neuloa hälle lapaset, mutta en ollut aiemmin neulonut sellaisia. Onneksi täti antoi hyvät neuvot alkuun minun kyläilessä siellä ja tällaiset syntyivät 7 veljeksestä silloin:



Pahoittelen kuvien laatua, mutta ilman salamaa kuvissa ei värit näy oikein.






Noh, tästä poikkikselle neulomisesta tuli sitten hienoinen "pakkomielle" ja koska nyt oli lapaset valmiit, niin luonnollisesti seuraavaksi halusin neuloa ensimmäiset villasukkani. Sekä lapasiin että villasukkiin mallasin mummolta saatuja lapasia ja villasukkia mm. silmukkamäärän suhteen (ja lapasten kuviokin on sama kuin mummolta saamissa, paitsi eri väriset peukut oli oma idea :) ). Tässäpä kuva ensimmäisistä villasukista:


 


Ja nyt täytyy kyllä tunnustaa, etten ole näiden jälkeen saanut villasukkia tehdyksi! Tietenkin yritin itselleni neuloa heti perään, mutta yhden sukan jälkeen kiinnostus lopahti :/ Kenties tässä joku päivä saan nyt sitten aikaiseksi, kun on buumi :D

Sitten hieman tuoreempi tekeleeni on oma pipo! Tein sen nyt viime syksynä (eli -10) itselleni, tosin se oli aikamoisten rimpuilujen takana ja useampaan kertaan täyty purkaakin ainakin jonkun matkaa, kun vääränlaisella ohjeella aloin tekemään (lue: lasten koon ohjeella, Novitan Isoveli langan vyöte). Kuitenkin sain siitä lopulta sellaisen kuin halusin ja virkkasin siihen vielä kukankin :) Tässäpä näette (pahoittelen jälleen kuvien laatua, en oikein osannut ottaa hyvää kuvaa... siinäkin opettelemista :D) :















Eli tämä pipo on lilan värinen pinkillä/aniliininpunaisella/vaaleanpunaisella kukalla.




Ja nyt siirrytään reaaliaikaan eli työhön jonka äsken sain valmiiksi! (Ensimmäiset) vauvan tossut! Nämä on neulottu kirjan Neulominen (NGV) ohjeella, mutta Novitan Wool langalla ja nämä lähteepi lahjaksi kaverille tässä kuukauden kahden sisällä noiden toisten kohta valmiiden kanssa. Eikö olekin söpöt? :

















Näihin tunnelmiin onkin sitten hyvä lopettaa, toivottavasti ensi kerralla saan esitellä noita toisia vauvan tossuja valmiina.  :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti