Sivut

maanantai 19. elokuuta 2013

Kotimaan matkailua

Euroopan matkaajasta Suomen matkaajaksi.

Niin mitä tässä on nyt vaihdon jälkeen sitten tullut tehtyä? Kotona olemisen lisäksi olen reissannut vähän siellä sun täällä. Ensimmäisenä tietenkin kävin Oulussa tervehtimässä opiskelukavereita ja sen jälkeen tuli tehtyä sotkuinen reissu Hyrynsalmelle Suopotkupallon MM-kisoihin! Täytyy kyllä sanoa, että on se suo kylmä ja p*skanen!
Luolamiehiä suolla
 Tänä vuonna myös Suomessa oli paljon helteitä ja koska oli yllättävän lämmin kesä, niin mustikkasato oli ajoissa. Me käytiin porukoiden kanssa salaisessa paikassa katsomassa onko mustikkaa ja sitähän oli!

Omnomnom.
Heinäkuun lopulla tein vielä pienen etelän tourin ja matkustin Oulusta Jyväskylään, josta Tampereelle ja sieltä Helsinkiin, missä tapasin Wienin kämppikseni Mian!

Jyväskylä
Jyväskylä. Jäätelönsyönti maisemat
Tampereella sattui olemaan Kukkaisviikot, joten ihmisiä oli liikenteessä. Tämä ei kuitenkaan haitannut minun turisteilua! Täytyy kyllä vähän mainostaa Tampereen julkista liikennettä, sillä 1 vrk:n matkailijalippu maksaa vain 4 e!! Oulussa yhteen suuntaan saa maksaa sen vähän reilu 3 e... Terve! Anyway, sää suosi turistia :)

Pispalan portaiden yläpäästä
Pyynikin näköalatornilta! Tornin kahvilasta sai hyviä munkkeja.
Keskustori.
Tampereen ystävyyskaupunki on mm. Tartto! Olin siis alle 400 km etäisyydellä Kertusta!
Tämän jälkeen lähdin seikkailemaan Finlaysonin tehtaan alueelle.







Koskikeskukselle päin menossa.
Koskikeskuksen läheisyydessä.
Tamperetalo.
 Tampere oli ihan kaunis kaupunki, varsinkin nyt kesäaikaan. Silti hieman pisti mulla toi tehdas silmään. Vähän. Vaan sen ympärillehän koko kaupunki onkin rakennettu sitten. Tampereen jälkeen meikä flikka suuntasi Helsinkiin! Ensimmäisenä päivänä treffasin Miaa ja toinen päivä leikittiin kaverini Fonzien kanssa turisteja.

Kauppatorin lähistöltä löytyi Ravintola Sipuli. Priceless!

Sää ei oikein suosinut, mutta ainakaan ei kunnolla satanut.


Vitsi vitsinä.

On meillä ratikoita Suomessakin. Yay.
Turisti-Memmu Senaatintorilla.



Eduskuntatalo. Luonnollisesti.


Sibelius-monumentti.

Että tämmöinen reissu. Sen jälkeen kävin Jartsan (toisille tunnetumpi nimellä Siltsu) keikalla ja onhan se aika showmies <3 Lattari-Jartsa! Kaiken tämän reissaamisen ja show:n jälkeen lähdin Ärjänsaareen rauhaan rentoutumaan. Ärjä on aikamoinen paratiisi Oulujärvellä! Valitettavasti kamerasta loppui akku muutamien kuvien jälkeen, mutta onneksi on edellisvuosien helmet vielä jäljellä.

Toteemeja rannalla
Jonkun vesihiihtoa oli kiva seurata.








Got to love Finnish summer <3
Näihin tunnelmiin ja kotimaanmatkailun lopettamiseen,
Memmu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti