Sivut

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Kuulumisia ja loppurutistus

Huh (tulevaa) hellettä!

Viime viikonloppuna mulla oli täällä ihanat tytskyt kylässä! Sopivasti sateetkin loppuivat siihen ja "löysin" tyttäret lentokentältä tämän hienon kyltin avulla:


Kätevästi Florisdorfista kulkee lähijuna (S-Bahn) numero S7 Wienin lentokentälle ja takasin. Matkan hinnaksi tulee 4 e, jos ei omista Wienin julkisten viikkolippua, mutta sen viikkolipun kanssa vain  2 e Wienin rajalta lentokentälle. Eli paljon halvempi tapa matkustaa kuin CAT eli City-Airport-Train.

Kun oltiin saatu tytöt tänne, niin mää "kokkailin" pastaa tomaattiherkkusieni-kastikkeella. Oli ihan ok. Mutta mikä tärkeintä, tytöt toi mulle ruisleipää ja kaikkea!

Perjantaina oikeastaan käytiin katsomassa Belvedere ja Hundertwasserhaus eikä paljon muuta. Mulla on varmaan aikaisemmin jo kyseisistä paikoista kuvia, niin en ala uudelleen laittamaan (plus tytöt on melkein joka kuvassa). Lauantain ohjelmassa oli sitten käydä Praterin huvipuistossa ja siellä vihdoinkin kuuluisassa Riesenradissa! Historiasta hieman (tuolta sivulta otettu); maailmanpyörä on rakennettu vuonna 1897, mutta vuonna 1944 se paloi poroksi (maailmansota), jonka jälkeen se uudelleen rakennettiin 1945. Siellä Praterissa muistaakseni luki, että maailmanpyörän piti kuvastaa itävaltalaisten palautumista sodasta. Ja muistaakseni silloin helmikuussa saksankurssilla sanottiin, että Wienin maailmanpyörä on Euroopan 3. vanhin/isoin *kannattaa tarkistaa jostain*.


Stephansdom


Praterturm

Donauturm

Kahlenberg


Maailmanpyörän jälkeen tytöt meni Praterturmiin ;)

Praterin jälkeen käytiin istumassa iltaa mun vaihtarikavereitten kanssa ja tytöt oppi pelaamaan the Ring of Fireä! :D Haha. Oli mahtia! Sitten sunnuntaina käytiin vaan kävelemässä Ringstrassen ympäri (eli se on se missä on joskus muinoin kulkenut Wienin kaupungin muuri). Aloitettiin Stephansdomilta ja kierrettiin MQ:n kautta Parlamentille ja lopulta yliopistolle.

Päärakennus. Vihaan tätä ku kuvat ei suostu yhteistyöhön!

Päärakennuksen sisäpiha. Keskellä muusa-patsas. Kun tasa-arvon aika  tuli yliopistolle, niin laatoitukseen maalattiin seisova muusa, jolla oli housut jalassa - sillä naisillakin on oikeus opiskella eikä pelkästään olla muusana!

Yliopiston aulaan menevät portaat.
Maanantaina sitten shoppailtiin ja syötiin Schnitzeliä ;) ja tiistaina tytöt lähti... ja veivät mun sisäpelikengät mennessään! Jee. Kohtapa jälleen kohtaamme, joten en nyt niin hirveän surullinen ollut ja tyttöjen vierailu täällä oli kyllä jotain niin huippua <3 (Tosin en nyt kuvia heistä laittanut, kun en tiiä haluaako ne olla vierailevia tähtiä täällä ;))

***
Keskiviikkona oli vuorossa Karon läksijäiset (ja tänään hän sitten lensikin Ranskaan). Ne oli aivan mahtavassa baarissa nimeltä Bricks! Siellä on keskiviikkoisin 50-60s flower power ilta ja mä olin ihan mielissäni, vaikka torstaina olikin tentti. Suosittelen kyllä ihan kympillä kyseistä paikkaa, se aukeaa joka päivä klo 20 happy hourilla!

To-pe menikin opiskellessa ja asioilla juostessa ja tämän päivän oon sitten itkenyt Karon perään. Tai ehkä oikeestaan enempi sen takia, kun tajuaa oman ajan täällä kohta loppuvan. Mulle tulee kyllä aivan kamala ikävä näitä ihmisiä, mutta on se ihanaa nähdä sitten niitä omia rakkaita Suomen päässäkin. Ristiriitaiset tunteet  taitaa kuulua elämään? Otettiin torstai-iltana muutama ryhmäpotretti kavereitten kanssa, mutta meitä oli vain 8/11 paikalla mun porukasta:
Ryhmäkuva, vaikka niitä oonkin vältellyt.
ps. En ole raskaana, se on "vaihtomasu" :)
Mutta joo, loppurutistukseen vain totean, että ois vielä 5 tenttiä ja 1 seminaari pidettävänä ja sitten kotia! (Niin ja yksi Pariisin matka!) Mutta tämä flikka ottaa haasteen vastaan ja perhana! Ehtii sitten heinäkuussa hengähtää (ehkä).



Seuraaviksi 3ksi päiväksi luvattu lähemmäs 30 astetta hellettä. Kivat opiskelusäät!
-Stressi(tön?) Memmu

1 kommentti: