Sivut

maanantai 26. tammikuuta 2015

Joululoma osa 2.



Jouluviikko (Jena)

22.12.  Maanantai oli hauska päivä. Tietenkin aamupäivä otettiin poikkiksen kanssa rennosti lomahengessä ja toista Hobittia katsoessa. Vasta tiistaina alkoi joulusiivousurakka. Maanantai ihmeteltiin Jenassa olemista ja iltapäivällä ruuan jälkeen lähdettiin keskustaan kuuntelemaan joulutorille kello viiden torvisoittoa. Tuo oli viimeinen Jenan joulumarkkinoiden aukiolopäivä, joten siinä mielessä Hoolla kävi tuuri! Torvet soittivat reilun puoli tuntia ja tämän jälkeen me käytiin ostamassa keskustan elokuvateatterista leffaliput illan kolmanteen Hobitti elokuvaan (OV = Original Version, eli englanniksi eikä dupattuna)!  Kolmas Hobitti ei juoneltaan ollut yhtä hyvä kuin kaksi aiempaa, mutta sotaräiskintäefektit oli ihan jees. En enempää kehtaa kommentoida, etten vahingossa spoilaa kenenkään elokuvakokemusta. Sellainen vinkki vaan, että toinen Hobitti kannattaa olla hyvässä muistissa ennen kuin aloittaa kolmannen katsomisen – tarina jatkuu suoraan.

Historische Rathaus ja torvipuhallus
Jenan joulutori oli paljon ruuhkaisempi kuin Berliinin torit. Liekkö johtunut siitä, että Berliinissä torit olivat enemmänkin mökkimuodostelmia kadun reunamilla, jolloin jäi enemmän tilaa kävelemiselle. Jenassa mökit olivat sijoitettu pitkin poikin markkinatoria ja ihmiset seisoivat lihasmuurina tiellä. Siinä sitten hieman törmäillen päästiin eteenpäin kulkemaan ja vaikka ahtaanpaikankammo meinasi yllättää, niin saatiin kuin saatiinkin taas maisteltua Glühweinit ja löydettiin Hoolle lihakimpale sämpylässä. Se ilme oli kyllä näkemisen arvoinen, kun mies sai matustaa ”paistettua elukkaa”. Heh. Joulumarkkinoiden jälkeen sitten tosiaan käytiin leffassa.


3D-lasit päässä
Maailmanpyörä
Glühweinit

Jouluateria


***

Tiistaina tehtiin koko päivä kunnon joulusiivousta. Tai no peruspesuksi kai sitä voisi myös sanoa, sillä tämä asunto oli edelleen kuin kadotuksen jäljiltä sen entisen asukkaan toimesta. Mutta saatiin pesuhuone, makkari ja toimistohuone siivotuksi. Minä puunasin pattereita ja kylppäriä, kun Hoo otti liesituulettimen (joka oli varmaan kahen millin rasvakerroksen alla). Pikkuhiljaa saatiin sitten muutenkin loman aikana tämä kämppä asuttavaan kuntoon ja uunikin käyttökelpoiseksi! Tiistaina piti myös käydä ostamassa jouluherkut aattoa varten…

…josta päästäänkin aattoon. Keskiviikkona levättiin suurinosa päivästä ja illalla Hoo kokkasi mulle pinaattipottumuusia, pihviä ja herkkusieni/sipulipaistosta, ja oli muuten hyvää! Oltiin katsottu myös jouluolut kaupasta ruokajuomaksi, sillä täällähän olut on mm. ruokajuoma. Koska minulle jäi vetovastuu jälkkäristä, niin mentiin peräti pakasteallas tuulihattu-linjalla, mutta tein minä meille kuumat kaakaot kuitenkin. Joulukortteja tänne oli kanssa tullut useampikin, kiitos! Tänä vuonna kuitenkin lahjat jäi enemmänkin käytännön tasolle, kun ei ollut ehtinyt käydä shoppailemassa. Mutta minäpä sain hienot villasukat postissa Itävallasta! (Mullahan ei ole kuin 3 paria villasukkia mukana täällä jo valmiiksi)
Tärähtänyt villasukka

***

Joulupäivänä tapahtui jouluihme ja herättiin ovikellon soimiseen. En ole ennen kuullutkaan omaa ovikelloni ääntä, niin olin hieman pöllähtänyt aamusta. Menin yövaatteissa ovelle ja siellä oli alakerran rouva! Siinä toivotti hyvää joulua ja antoi minulle tuollaisen tuikulla käyvän hopeisen joulukoristeen ja suklaata. Kuulemma vähän joulutunnelmaa pienelle ystävälle, joka on kaukana kotoaan. Olin kyllä erittäin otettu ja hämmentynyt! Ihana naapuri. Voisin viedä salmiakkia joskus hälle (jos joku lähettäis mulle pari pussia, wink wink ;) ). Kuitenkin joulutunnelma häipyi lounaan jälkeen, kun minua alkoi ahdistaa keskeneräinen siivous ja BAM, taas oltiin vauhdissa! Ja ilta levättiin sitten. Tämmöstä perus ”reipastelua” ja sen jälkeistä väsymystä.

Tapaninpäivä oli vapaapäivä siivoamisesta ja me käytiin päiväseltään mutka keskustassa ihmettelemässä kaupungin tyhjyyttä näin pyhien aikaan ja sitten tehtiin kierros kasvitieteelliseen puutarhaan. Siellä oli mm. kasveja! Mutta mahtuipa joukkoon piraijojakin ja oikein kyltti oli, että älä vaan typerys laita kättäsi sinne veteen, kun ne puree ;) Yksi hauska asia saksankielessä on se, että sana ”Gift” ei tarkoita lahjaa, kuten englannissa. Gift tarkoittaa myrkkyä. Joten, kun kasvin edessä oli kyltti ”Giftpflanze”, se ei tarkoittanut, että kasvi on saatu joltain lahjaksi, vaan että se on _myrkkykasvi_, johon ei tulisi koskea. Tässä oli myös päivän saksalainen sana Hoolle. Hehe.
Viikonloppu taidettiin vaan levätä (tai siivota… tai molempia). Peruslomailua ja käytiin kattomassa demoniankkoja puistossa.

Siivousradio ja Pocahontas-lakana suojaamassa mikroa, kun jynssäsin kaappeja etc.

Kaiken pahan alku ja juuri...


Tapsana oli aurinkoista

Kiva parvekejuttu.

Johanneksen portti - jos opiskelija kävelee sen ali, niin hän reputtaa seuraavan tenttinsä!

Pyhän Johanneksen kirkko

Kääk, kala syö mun aivot! ...eiku :P


Noitalinna

Varokaa piraijoja!

Myrkkykasvi

Jentower


Joulupukki karkuteillä?

Saale-joki iltahämärässä
Demoniankat

To be continued…

PS: Asettelu on mitä on, kun netti pätkii kämpillä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti