Sivut

sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Euroviisut ja odottelua

Heja Sverige! https://www.youtube.com/watch?v=5sGOwFVUU0I

Täällä on nyt enemmän tai vähemmän ollut solujen kasvamisen odottelua työrintamalla, joten ei siitä sen enempiä...

Maanantaina kävin kolmatta kertaa Jenan SciencePubissa, jossa tällä kertaa oli aiheena meriorganismit (plankton) ja kemialliset viestintämolekyylit. Luento oli ihan mielenkiintoinen, mutta olin kyllä täysin väsynyt pitkän päivän (ja saksan kurssin) jälkeen. Onneksi luennoitsija oli kunnon vitsiveikko ja näytti myös videonpätkiä, missä uros-plankton ajelehti veteen piirrettyyn nais-planktonin feromoni jälkeen. Video oli siis kuvattu mikroskoopin avulla ja siinä heti jälkeen osuessaan uros vetää pari kärrynpyörää ja lähtee salamannopeasti seuraamaan jälkeä. Syykin tuli hetkessä selville, sillä kyseinen plankton laji parittelee vain kerran vuodessa, koska naaras kerää pussiinsa spermaa varastoon. Siinä oli uroksella pää ihan sekaisin. Linkin takaa löytyy video, joka on ikävä kyllä kuvattu vähän kauempaa, jolloin hauskaa pyrähdystä ei samalla tavalla huomaakaan. Olisi kyllä hauska, jos Oulussa aloitettaisiin samanlainen konsepti, jossa opiskelijat pääsisivät tutustumaan tieteenrajojen yli tutkimukseen hieman popularisoidulla luennolla. ;)

Alunperin minulla oli tarkoitus mennä täksi viikonlopuksi käymään Prahassa kavereiden kanssa autolla, vaan he olivat reissulla kolme yötä ja itsellä olisi ollut varaa lähteä vain yhdeksi yöksi (piti tulla käymään töissä vkl). No, pääsin sitten täällä Jenassa kokemaan Euroviisu-bileet, jonne pukeuduin porukoiden innoittamana saksalaistyyliin ja kannustin Saksaa. Tosin nämä tällaiset perinteiset Alppityyliset vaatteet pätee myös Itävaltaan, joten se oli varalla. Kuinkas sitten kävikään? Saksa ja Itävalta sijoittuivat finaalissa viimeiselle sijalle tasan nollalla pisteellä! Ei voi mitään. Tässä kuitenkin vielä heidän esityksensä; Saksa & Itävalta.

Euroviisu-Memmu tomerana

Letitin tukankin ihan "Lehmitytön" tapaan: http://www.idirndl.de/215/frisur-des-tages-milchmadchen-zopf/

Täytyy vielä Euroviisuista sanoa, että hassua, kun nykyään Azerbaitsanin ja kumppaneiden lisäksi AUSTRALIA, joka on ihan täysin eri mantereensa, osallistuu kilpailuun. Nice. Oli hyvä biisi kuitenkin.


Liebe Grüße,
deutsche Memmu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti