Sivut

lauantai 20. kesäkuuta 2015

Tiedettä, seikkailumieltä ja Hyvää Juhannusta!

Kaksi viikkoa ja tämä typy on vihdoin kotona!

Tässä on kyllä taas ehtinyt vaikka sun mitä mahtua 10 päivään. Viime viikon perjantaina pelasin Monopolyä saksaksi sen verran vanhalla pelillä, että siinä oli vielä saksan markat käytössä. Lauantaina taaskin oli autoreissun vuoro Dornburgiin katsomaan kolmea palatsia/linnaa. Täältä Thüringenistä/Saksasta kun ei linnat lopu kesken! Kuten jo viimeksi kirjoitin, niin Thüringenissä on ollut aivan hirveän monta omaa pientä kuningas/herttuakuntaa. Kuulin kaverilta, että myös toisella puolella Saksaa on ollut monia linnoja ja mm. Reinin varrelta löytyy useita linnoja sen takia, että omistajat ovat pystyneet keräämään tullimaksuja/veroja laivalla matkustavilta.

Dornburgiin oli mukava ajomatka, vain joku 20 minuuttia. Perustiedot linnoista löytää täältä Dornburger schlösser (englanniksi). Totean vain, että linnat edustivat jokainen jotain eri tyyliä, ja vain kahdessa toimivat museot, joihin pääsi sisälle. Ensimmäinen oli Renesanssi linna, jossa mm. Goethe on käynyt. Tuli ihan mieleen joku kartano. Goethe viipyi siellä n. 10 viikkoa ja seinällä olikin herran kalenteri, johon jokaiselle päivälle oli merkitty eri vieras. Jälleen minua sivistettiin matkakumppaneiden johdosta - sillä olin kuvitellut, että Goethe on kuuluisa vain kirjailijana. Vaan ei. Goethe oli vähän joka paikan mies, tiedemies ja kirjailija. Hän keräsi kiviä, tutki kasveja ja itseasiassa löysi yhden luunkin ihmisestä! Kaverini totesikin, että yleisesti Saksassa ajatellaan, että Goethe on viimeinen saksalainen yleisnero, joka tiesi (mahdollisesti) kaiken kaikesta. Tämä tietenkin tarkoittaa sitä tieteellistä tietoa, mikä oli tuohon aikaan saatavilla ja mitä oli jo tutkittu. Jos väite pitää paikkaansa niin en epäile Goethen vierailijoiden vaihtuvuutta, kun kaikki haluavat toisen neuvoja. Enää nykyaikana ei kyllä ole mahdollista yhden ihmisen tietää kaikesta kaikkea, sillä uutta tietoa tuotetaan jatkuvasti aivan mahdoton määrä, eikä yhden ihmisen aika voi mitenkään riittää kaiken lukemiseen/ymmärtämiseen ennen kuin lisää uutta tietoa on jo tuotettu!

Vaan nyt hieman kuvia linnoilta, varmaan netistä löytyy nätimpiä ja kauempaa otettuja. Suosittelen kyllä käymään! Linnat ovat aika lähellä juna-asemaakin. Ne ovat sijoitettu kallion kielekkeelle ja antavat parvekemaisen vaikutelman.


Orava-pensas

Kukkakuja

Saale-joki
Puu
Rokokoo linnalle johtava hiekkatie
Vanha linna

Rokokoo linna, näytti kyllä aikamoiselta Prinsessa Ruususen linnalta!

Kaikki tiet vievät Jenaan.
Käytiin siitä sitten vielä vähän matkan päässä Tautenburgissä katsomassa vanhaa linnantornia - jonka erikoisuutena on viisi seinää. Matkalla näkyi myös lampaita.




***
Samaisena viikonloppuna minulle esiteltiin hauska laji - geokätköily! Kyseessähän on siis ikäänkuin aarrejahti. Ihmiset piilottavat erilaisia kätköjä erilaisiin paikkoihin (kuitenkin sellaisiin, jossa ne eivät joudu ns. ulkopuolisten, tavallisten ihmisten ("jästien") käsiin vahingossa). Tähän tarvitsee GPS-laitetta, sillä jokaisella kätköllä on omat koordinaattinsa ja sen lisäksi tehtävä/vihje ratkaistavaksi. Geokätköilystä voisi kirjoittaa enemmänkin ja vaikka oman kokonaisen postin, mutta jos kiinnostaa, niin kaikki tarvittava löytyy www.geocaching.com


Kätköistä löytyy aina lokikirja, johon löytäjä kuittaa nimensä ja päivämäärän.
Kätköjä on eri kokoisia ja näköisiä, mutta kuitenkin jokaisen täytyy olla säänkestävä.

Lokikirja, saksaksi Logbuch

Myös kaupallisia kätköjä on. Esim. tekokivi
Kävin sittemmin myös yksinäni kätköilemässä ilman GPS:ää tässä kämpän lähistöllä. Muistomerkille on piilotettu kätkö...ja monta hämähäkkiä!
Friedensberg. Kätköltä oli mukava näkymä ja se oli piilotettu sinne jo 11 vuotta sitten. Tietenkin aina joku käy välillä tarkistamassa sen kunnon ja vaihtamassa uuden lokikirjan. Yksi geokätköilyn idea on, että kätkö johdattaa mukavalle/merkitykselliselle/kiinnostavalle paikalle.


***
Tällä viikolla olikin sitten työpaikan retreat Luisenthalissa, Thüringenin metsässä. Siellä oltiin 2,5 päivää ja ohjelmassa oli luentoja, aarrejahti, posterisessio ja vapaa-aikaa. Vapaa-ajalla minä kävin SAUNASSA ensimmäistä kertaa sitten lokakuun! Ai että rentoutui! Ja ihokin varmaan tykkäsi. Vaan eipä siitä sen enempiä. Olin 2 tuntia oman posterini edessä esittelemässä sitä ja voin sanoa, että jännitti!

Edustan.



Ja mitäs vielä? Duunia! Sateinen juhannus labrassa. Onneksi inkubaatiot. = ehtii kirjoittaa blogia ;)

No ei, vaan katsaus loppuaikaan, luvassa mm. maanantaina saksan koe; auts. :D Onneksi se on A2-tason koe, jonka tein jo Wienissä. Täältä puuttui se B1-kurssi, enkä tykännyt B2-kurssin opettajasta, niin menin kertaamaan (vapaaehtoisesti!) tuon A2:n. Sitten ensi lauantaina on minun jäähyväispiknik, jos säät sallivat ja sen jälkeen muutto. Plus kaikki labrahommat tietenkin ja osoitteenmuutokset jne. Ei haittaa, on jo ikävä kotiin! Mutta tuliaisia ei valitettavasti mahdu matkalaukkuun, saati sitten minulla riitä aika sellaisia etsimään ;(



Nyt vaan painetaan tämä loppupätkä päivä kerrallaan ja rastitaan tehtävälistalta yksi asia kerrallaan pois. Seuraavat terveiset kajahtavat sitten Suomen kamaralta!

Liebe Grüße und bis bald,
Memmu

Ainiin, unohdin aiemmin laittaa kuvaa, kuinka mä aina seurailen vuotaako pesukoneen hana! Ei ole lamppua katossa... Hämärää toimintaa ;)
 
Ainiin, tuli tässä yksi päivä pelattua Magiciä! En harmikseni ottanut Saksaan mukaan omaa pakkaa, kun en Wienistäkään löytänyt kuin yhden pelikaverin. Vaan olipa kokemus pelata saksankielisillä korteilla! Heh! Cage of Hands.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti