Sivut

lauantai 4. toukokuuta 2013

Klara Vappen ja IHANAA LEIJONAT IHANAA!

One keeps on learning throughout her whole life...
...joten miksi panikoida liikoja yhdestä tentistä?

No ei, kyllä täällä on tenttiin luvut käynnissä! Mutta kyllä sitä tuli vappuakin juhlittua. Vapunaattona käytiin vaihtariporukalla yhdessä puistossa perinteisellä vappupiknikillä ja siinä illalla kahdeksan jälkeen porukkaa oli minun arvion mukaan 80 henkeä. Onneksi täällä on hieman lämpimämmät säät kuin Suomessa, niin pystyi sitten pimeälle asti istumaan siellä. Ihan mukavaa oli ja ekaa kertaa pitkästä aikaa puhuin kunnolla suomea. Myös keskiviikkona juhlin vappua, sillä täällä muutamat opiskelijat järjestivät vappusitsit! Ja taas tuli puhuttua sekä suomea että englantia ja tutustuin muutamiin suomalaisiin. Oli ihan mukavaa ja no... huomasin, että siellä oli aika paljon kokemattomampia sitseilijöitä, mutta myös paljon uusia / minulle tuntemattomia sitsikäytäntöjä. Nuo etelän ihmiset (tällä kertaa Etelä-Suomen) kun tykkää puhua ruotsia! Vappupäivänä käytiin muuten ennen sitsejä mun kämppiksen - Miian - kanssa piknikillä ja puhuttiin koko päivä saksaa! Ja sitseillä tuli pidettyä "muutama" puhe...

Vapun aikaan tapasin myös yhden tytön, joka kertoi Wienin suomalaisesta opiskelijajärjestöstä - WIESO:sta, tai no oikeastaan kertoi vain, että jotkut suomalaiset järjestää Suomi-Saksa jääkiekon kisakatsomon jossain baarissa ja sitten hän lisäsi minut facebookissa tähän ryhmään ja kutsui tähän tapahtumaan. Oli mukavaa katsoa ottelua ja puhua/kuunnella suomea. Vähän hellitti koti-ikävä. On se jännä, että miten oma suomalaisuus korostuu täällä ulkomailla ollessa, vaikken mikään maailman isänmaallisin ihminen ole (tietääkseni) ollut. Mutta nyt kyllä on tämmöinen SUOMI-hype päällä, että perhana, siellä se mun koti on. Haha. Aina sitä oppii uutta ja ihmeellistä itsestään, varsinkin kun pääsee peilaamaan omaa maailmankuvaa tällaisella kansainvälisellä tasolla.

Saa nähdä missä/mistä sitä huomenna näkee Suomi-Slovakia pelin... Tietääkseni sama baari ei sitä näytä, mutta yksi slovakialainen kaveri sanoi, että kaikki slovakit katsoo sitä peliä yhdessä baarissa. Uskaltaakohan sinne mennä kannustamaan Suomea? Se jääköön nähtäväksi. Mutta jos en keksi mitään muutakaan paikkaa /löydä streamiä netistä, niin ei muutakuin HYVÄ SUOMIIIIIIII! ...ei kai ne tytön kanssa ala haastaa riitaa? ;)

Ja sitten vielä loppuun kuva-arvoitus: Itävallan Vappu vai Suomen Juhannus?
-Memetzu

3 kommenttia:

  1. Juhannuksena sinulla oli turkishaalarit päällä joten vappu-kuva.

    Muista laulaa aina Maamme-laulu voittoisien matsien jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niimpä! Pienoinen lämpötilaero Itävallan ja Suomen välillä :D Mutta saanpahan tänä vuonna piiiiitkän kesän ;)

      Poista
  2. Merci! Parlez-vous finnois? Je ne parle pas le Français, but I will try to learn something before visiting Paris! ;)

    VastaaPoista