Sivut

keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Rankingia!

The cities I´ve visited this spring. 

Aina, kun kirjotan jonkun postauksen, niin unohtuu ne hauskimmat/tärkeimmät asiat. Noh, aina ei voi voittaa - ei edes joka kerta. Mutta tässä on vielä tämmöinen pieni matkailuvinkkelöinen; elikkä mikä city vie voiton toisesta! Top 5 -lista tämän kevään kaupungeista:


*** 1. Praha ***



Praha on mun suosikki! Se on kauniimpi (ja pienempi, vaikka iso) kuin Wien. Tosin autotiet sinne on ihan täystuhoja... Vanha kaupunki & keskusta on nätti ja kaikkialle pääsee näppärästi kävellen/ratikalla, siellä on myös 3 metrolinjaa. Kannattaa varata ainakin se kaksi yötä, jos tuonne lähtee reissuun. Keskustan alueella on tosi monia Absintti-kauppoja ja torilta saa paikallista herkkua, 
Trdelnikiä. Tsekissä ei ole käytössä eurot, mutta tietenkin keskutan turistitorilta saa euroillakin ostettua tavaraa. Oikea valuutta on tsekin koruna ja kun baarissa/ravintolassa muuntaa hintoja, niin huomaa oluen olevan halpaa. Jotenkin tykästyin erittäin kovasti myös tuohon jokeen, joka virtaa kaupungin läpi. Sen nimi on Vltava ja näkymä Charles Bridgeltä onkin mun suosikki näköala.
***
2. Venetsia





Venetsia! Erittäin pieni kaupunki verrattuna Wieniin. Mutta erittäin kaunis ja omituinen kanaaleineen. Kaikki on oikeastaan korkeintaan puolen tunnin kävelyn päässä ja tuonne jos eksyy niin aina kanaaleja seuraamalla löytää perille! Ellei sitten lähde uimaan... Italialainen jäätelö on erittäin herkullista ja kaikki Venetsian kapeat kujat on kyllä oma kokemuksensa. Aikalailla turistipesäkehän tuo on, mutta kovasti tykkäsin erilaisesta ilmapiiristä. Tulee liikuttua, kun vähän arvelutti mennä vesibussin kyytiin ja ei kyllä parissa yössä kyllästy ihmettelemään sitä veden määrää, vaikka olisikin jo kaikki nähtävyydet yhden pitkän päivän aikana nähnyt. Italialainen ilmapiiri oli mukava! Tuo on tuommoinen romantiikan luvattu maa.



***
3. Budapest







Budapest! Ensimmäisenä päivänä ajattelin sen olevan mun suosikki kaupunki, mutta toisena päivänä huomasin, että se on ehkä sittenkin vähän liian iso, vaikka erittäin kaunis onkin! Unkarin valuutta on forintti ja kuten Tsekissäkin, olut on halpaa. Myös ruoka on halpaa, jos osaa mennä oikeaan osoitteeseen! Voin suositella vähintään kahta yötä, jos ei halua juosta kaupungin nähtävyyksiä läpi (minähän en metroa käytä... paitsi bussiasemalle mentäessä). Ilmapiiri ja rakennukset on kauniita ja en tiedä. Ainut mitä vähän ihmettelin, oli englannin kielen taso... ja erittäin vanhanaikaiset metro/ratikat, joita näin. Mutta suosittelen lämpimästi! Tonava oli ihana ja romanttinen kaupunkihan se!



***
4. Wien

 





Mitä sitä voi yksi pieni ihminen kirjoittaa kaupungista, jossa asuu? Kun on muutamaan kertaan nähtävyydet nähnyt niin ne ei enää niin kummallisilta vaikuta. Mutta nyt, kun olen tuota oluen hintaa vertaillut, niin olut on Suomeen verrattuna halpaa, mutta näihin itä-Euroopan maihin verrattuna kalliimpaa. Ihmiset puhuu hyvin englantia ja onhan täällä kanssa erittäin nättiä ja puistoja/kauniita rakennuksia riittää. Tosin jos kaiken haluaa nähdä, niin pitää käyttää julkista liikennettä. Tätä kaupunkia ei kävellen nähdä kokonaan! Loppujen lopuksi kuitenkin ehkä vähän liian iso kaupunki minun mieleen, mutta täällä on kiva huvipuistokin. Suosittelisin 2-3 yötä, riippuen siitä tykkääkö käydä museoissa/huvipuistossa. Tonava on ihan kiva, mutta se ei saa maisemallisesti sellaista arvostusta osakseen täällä kuin Budapestissä, sinnä metrolla sen yli vain huristellaan. Kuitenkin suhteellisen romanttinen kaupunki, mutta sillä itävaltalaisella karulla sivumaulla.*Älkää uskoko mua,  on tämä oikeasti näkemisen arvoinen paikka!*



***

5. Bratislava






















Bratislava, tuo nuori pääkaupunki. Slovakiassa on nykyään valuuttana euro, joten no problems. Olut (tähän nyt täytyy palata, kun olen muissakin kohdissa maininnut) on halvempaa kuin täällä. Bratis on pieni kaupunki pääkaupungiksi. Kaiken näkemisen arvoisen voi oikeastaan nähdä muutamassa tunnissa - vanhan kaupungin, linnan, UFOn. Eli päiväreissu riittää ihan hyvin, jos tästä läheltä reissaa sinne. Nätti kaupunki, mutta sanoisin että pikemminnkin "piknik"-kohde, kuin turisti-kohde. Silti, jokin tässä rakennustyylissä miellyttää silmää ja on edelleen se romanttinen olo. Ehkä kuitenkin vähän pettymys pääkaupunkina, mutta muuten ihan jees.

*******************************************************************************

Oonpas huono arvostelemaan kaupunkeja :D Mutta minun mittarit on ainakin selkeät: 1) pystyykö kävellen näkemään kaiken 2) onko mikä ilmapiiri 3) onko paljon näkemisen arvoisia asioita 4) hintataso. Oon nyt ehkä vähän huono kritisoimaan kaupunkeja, kun en niitä hauku täysin pystyyn, mutta minulle nämä kaikki on sen verta eksoottisia, että kyllä ne kannattaa käydä vilkaisemassa, jos tulee tilaisuus eteen!

Vinkkinä; Ryanair lentää Budapestiin ;)

Eipä muuta tällä kertaa, menihän se ilta tätäkin säätäessä!
-Matkailu-Memmu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti