Sivut

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Ratsuväen viikko

Jena-Erfurt-Weimar-Jena-Hampuri(-Jena)

Kuten jo aiemmassa postissa kirjoitinkin, niin on ollut tässä aika tohinat päällä viime aikoina. Maaliskuun ensimmäisenä tiistaina vanhemmat tulivat käymään täällä Jenassa. Töissäkin oli kauheat tohinat päällä,ennenkuin juoksin juna-asemalle vastaan. Tiistai-ilta menikin mukavasti kokatessa ja kuulumisten vaihdossa, sekä tietenkin kämppää esitellessä. Keskiviikkona minulla sattui olemaan labrassa neljän tunnin inkubaatio, jonka aikana käytiin lounaalla 500 vuotta sitten perustetussa majatalossa, zum Roter Hirschissä ja oli hyvää ruokaa! Laitettiin kanssa merkille, että täällä mummot käyvät lounaalla kavereidensa kanssa ravintolassa - eipä ole aiemmin tullut vastaan tätä ilmiötä allekirjoittaneelle. Käytiin sitten vähän kävelemässä Jenaa ympäri siinä ja illalla suunniteltiin seuraavan päivän reissu Erfurtiin, kun minulla oli tiedossa lyhyt päivä.

Planetaarion eteen oli tullut Ernst Abben patsas tämän vuoden alussa!
Torstaina käveltiin ympäri Erfurtia ja todettiin (jälleen kerran), että siellä niitä kirkkoja riittää. Oli siellä ihan virallinen "kirkkokauppakin". Lounaalla käytiin yhdessä talossa, joka näytti vanhalta thüringeniläiseltä lounaspaikalta, mutta sisällä paljastui, että se olikin muutettu italialaiseksi ravintolaksi. En nyt laita Erfurtista kovin montaa kuvaa, kun sieltä on useampikin jo edellisissä posteissa. Paluumatkalla kävimme mutkan Weimarissa, mutta sitten alkoi jo väsyttää ja palasimme Jenaan pakkaamaan Hampurin viikonloppua varten tavarat. Weimarista en ole kerinnyt kunnon kuvaa saamaan, sillä nyt jäi kanssa vanha keskusta näkemättä. Mutta ainakin perstuntumalta Jena vaikuttaa kivemmalta.

Neue Mühle myllymuseo Erfurtissa

Erfurter Dom

Weimarin uusi museo

Weimarin musiikkikoulu. Kuka tietää mitä syyskuun kolmantena on tapahtunut?
Perjantaina junailtiin Hampuriin, jossa kierrettiin kaupunkia ympäri ja sukuloitiin isotädin luona. Merellisyys oli läsnä, mikä ei ole ihme, sillä kaupungin läpi virtaava Elbe laskee Pohjanmerelle. Hampuri on entinen Hansakaupunki ja siellä sijaitseekin maan ehkä tärkein satama. Ensivaikutelma Hampurista oli, että punatiilitalot ovat pop! Seikkailessa vastaan tuli myös Finnland-haus, jossa ennen oli Suomen konsulaatti, joka on sittemmin lakkautettu. Talon tunnistaa Suomi-leijonan vaakunasta. Toinen mieleen jäänyt asia oli (joka ei tullut yllätyksenä Saksan internettiin tottuneelle), että ilmaisten langattomien verkkojen löytäminen oli melkein mahdottomuus ja silloin kun yksi löytyikin, niin yhteys oli suht huono. Vaan onhan sitä aina ennenkin ilman nettiä pärjätty ja seikkailu on kahta hauskempi! En nyt ala tähän kaikkia kuvia lataamaan omalla koti-yhteydellä, mutta hieman Hampuri-kuvia:

Hoon hotelli ja punaiset tiilet

Kaupungintalo

Vanha posti ja sen katolla kaupungin lippu

Yksi monesta sillasta ja muutamat lukot monista sadoista kaikkien siltojen lukoista

St. Michael
Sitruuna-Jette ja kultainen sormi

Yksi vanhoista kuppiloista, turistinähtävyys, siltikin 200 vuotta nuorempi kuin Jenan Roter Hirsch




HafenCityn lähellä on tämä korttelisto joen päällä.



Finnlandhaus

Landungsbrücken



Ainiin, täällä Jenassa on jo kevät melkein alkanut - linnut laulaa ja ensimmäiset kukat on puskeneet pintaan! Lämmöt on vaihdellet nyt lähiaikoina +2 - +11 asteeseen, vaan ensi viikolle oli luvattu plu 16 astetta!

Vaan oli kyllä mahtava viikko - kiitos kotiväelle ja terveiset Hampuriinkin vielä! <3 br="">Seuraaviin kuulumisiin, Memmu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti