Sivut

torstai 27. lokakuuta 2016

Salibändärin paluu!

Pohjois-Suomen Naisten 3. Divisioona

"Pikakelataas" tämän neidon säbähistoria;

kaikki alkoi vuonna 2000, kun ala-asteen yksi parhaista ystävistä kysyi mukaan Papaksen junnukerhon tyttöjen sählyyn. Jossain vaiheessa sählykerhosta muuntui tyttöjen C- ja myöhemmin B-joukkue salibandyliiton sarjaan pelaamaan. En enää tarkkaan muista, mutta sitten joukkue muuntui vielä Papaksen Naiset II joukkueeksi kolmosdivariin ja allekirjoittaneen viimeinen kausi seuran väreissä oli 2008-2009.

Sen jälkeen tuli välivuosi salibandystä uuden paikkakunnan takia, mutta tämän jälkeen mentiin kahden entisen papaslaisen kanssa pelaamaan OSBII:n (nykyinen OSB) riveihin kakkosdivariin. Siellä vierähti 2,5 kautta ja oli aika omituinen tunne, kun Papaksen NII nousi samaan sarjaan ja pääsi pelaamaan entistä joukkuettaan vastaan. Kolmas kausi OSBin riveissä loppui kesken, kun tuli lähtö Wieniin opiskelemaan, ja sille tauolle jäi tämän emännän Oulun säbäkomennus. Aina, kun näin  OSB:n ja Papaksen välisiä otteluita, niin tuli kyllä hassu olo kannustaa molempia! :D

Nyt, näin 3,5 vuoden tauon jälkeen, on jälleen aika aloittaa uudestaan sarjassa pelaaminen, ja vielä omassa kotiseurassa! Ympyrä sulkeutuu jne. 

Vaan ei se ihan sormia napsauttamalla ole tapahtunut. Vuosi sitten alkoi ajatus kytemään, kun kuljin opiskelijajärjestön liikuntavuoroilla (sittemmin liikuntavastaavan roolissa) pelaamassa sählyä ja rakkaus reikäpalloon syttyi uudestaan. Harmikseni huomasin vain, että vuodesta 2009 painoa oli kertynyt n. 13 kiloa lisää (joista 6 kg viimeisen 8 kk:n aikana - ei en ole ollut raskaana) ja "pallotatsi" eli tekniikka oli suht hukassa. Noh, syksyllä sain painon hieman alemmas ja kun sitten muutin vuoden vaiheessa takaisin Kajaaniin, niin aloin kulkemaan naisten joukkueen harjoituksissa. Siinä reenarina kulkiessa alkoi tulla pallonhallintaa takaisin ja painokin tipahti, nyt noista kolmestatoista kertyneestä kilosta on enää +3 kg jäljellä. 

En kuitenkaan halunnut yrittää päästä pelaamaan tuohon naisten joukkueeseen sarjaan, sillä tämä entinen naisten 2. joukkue oli muuntautunut Papaksen naisten edustusjoukkueeksi aiemman edustusjoukkueen hajotessa - mikä tarkoittaa sitä, että uuden edustusjoukkueen tavoite on nousu 1. divariin, johon tällä likalla ei riitä nopeus, kunto eikä taito. Onnekseni Kajaanissa oli muitakin naisia, jotka kaipasivat säbäkentille ja niin päätettiin perustaa uusi Naisten II joukkue, johon tuli itseni kaltaisia ennenkin säbää pelanneita, mutta tauolla olleita, sekä kokonaan lajille uusia pelaajia mukaan. 

Nyt lauantaina on meidän sarjan ja lohkon ensimmäinen virallinen turnaus, jota varten harjoiteltiin jo pari viikkoa sitten (selostusta löytyy täältä). Siellä nähdään mihin asti on ehditty työstämään joukkuehenkeä ja pelityylien yhteensovitamista ennen toisilleen tuntemattomien säbättärien kesken yhden kesän ja alkusyksyn aikana! Stay tuned... :)


Säbä-terkuin:
Memmu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti