Sivut

torstai 27. lokakuuta 2016

Talvilämpimiä

Työstressin aikaansaannoksia

Kesän jälkeen alkoi jotenkin stressaavampi ajanjakso töissä. Kun yksi projekti tuli päätökseen, niin tietenkin uutta aloitettiin ja paljon uusia juttuja täytyy ja täytyi opetella. Tämä aiheutti stressiä, vaikka pidänkin tutkijan työstäni. 

Silloin, kun aivot täytyy nollata, niin mikäs sen parempi onkaan kuin ottaa puikot käteen ja istua töllön eteen! Satuin mummolassa käydessäni löytämään keskeneräisen kaulahuivin alun omien tavaroideni seasta ja otin sen kotiin mukaani. Lanka oli vain yllättävän hankala, joten pääasia oli vain saada pelkkää oikeaa neuletta tehtyä.

Hankala lanka

Karvakaulaliina, hieman lyhkänen....

Mutta juuri sopiva takin sisään!
Tuntui hyvältä saada jotain konkreettista aikaiseksi elikkä tulosta tehdystä työstä, joten jatkoin samalla käsityölinjalla ja otin 5 koon pyöröpuikot käteen. Lanka oli jotain harmaata jämälankaa (varmaan seiska-veikkaa) ja pienellä googlettamisella löysin helpot säärystimet-ohjeen täältä. Sieltä otin silmukkamäärän eli 56 ja huomasin, että blogin kirjoittaja oli käyttänyt aikomaani 2 oikein 2 nurin -neuletta. Aloitin siis tällä, mutta lisäsin oman kosketuksen ja tein palmikkoa silmukkapuikon avulla noin 7 kerroksen välein (silmämääräisesti). Ensimmäinen säärystin taisi tulla viikossa, mutta toisen tekemiseen ei meinannut löytyä aikaa/mielenkiintoa enää - kun alkoi se stressikin jo hellittämään. Sain kuitenkin valmiiksi asti!

Alkuinnostus
Valmiit säärystimet, vasemman kohdalla loppui lanka kesken!

Seuraavaa käsityöprojektia odotellessa luvassa muita aiheita - allekirjoittaneella nimittäin viikon syysloma, joten ehdin ehkä jopa kirjoittamaankin :)

Syysloma terveisin,
Memmu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti