Sivut

lauantai 6. joulukuuta 2014

Uusi kämppä

Muutto ja alkuun pääseminen

Viime viikonloppuna oli lauantaina muutto. Päivä alkoi mukavasti viimeisellä aamiaisella kämppisten kanssa ja sitten lähdettiinkin kiertelemään kauppoja ja hankkimaan minulle kaikkea tarpeellista. Kuitenkin tuossa kauppamatkalla käytiin kuskaamassa myös toista kämppistä jalkapalloharjoituksiin ja pois ja siellä oli sitten kenkiä puissa (kuva myöhemmin). Nice. Tässä Jenan lähellä, tai oikeastaan se on nykyään kaupunginosa eikä erillinen kylä, on paikka nimeltä Maua. Niillä on oma jalkapallojoukkue, mutten nyt muista, että monesko divari vai ihan vaan puulaakijoukkue.

Aamiainen
Kenkiä kasvava koivu?
Iltapäivästä sitten saavuin asunnolle ja huomasin, että edellinen asukas ei ollut kerinnyt juurikaan siivoamaan mitään... Joten illan ohjelmassa oli jääkaapin pesu, liesituulettimen ritilän hinkkaus ja wc:n siivoaminen. Huomasin myös, että minulla ei ollut tyynyä/peittoa, joten lähdin vielä hakemaan makuupussia lainaan entisiltä kämppiksiltäni. Täältä menin sitten suoraan indonesialaiseen iltaan saksalaisen tytön kanssa. Luulin, että kyseessä olisi ollut jonkinlainen tanssikurssi, mutta siellä olikin maahanmuuttajia kertomassa Indonesian eri saarista saksaksi.??? Täältä illasta lähdimme vielä käymään Reggae-teemaillassa Café Immergrünissä eli Ikivihreässä. Löysin illan päätteeksi tieni uuteen kotiin helposti, sillä bussipysäkki on tuossa kulman takana.

Tyylikkäät verhot ja ullakkohuoneiston katto.
Sunnuntai menikin sitten siivotessa/järjestellessä/purkaessa/ihmetellessä. Ilman nettiä. Ostin Lidlin nettitikun, mutta se ei ollut vielä aktivoitunut, joten annoin radion pauhata. Se on kyllä jännä, kun on niin paljon tekemistä ettei tiedä mistä aloittaa, niin juoksee paikasta toiseen ja tekee aina vähän siellä ja vähän täällä eteenpäin asioita. Vaan täytyy kyllä sanoa, että olin oikeasti aika järkyttynyt likaisista lattioista yms. Sunnuntaina sain vielä pyykit pestyä, mutta jälkeenpäin tajusin, että täällä entisen itä-Saksan alueella on vielä aika lujassa nämä pyhät, ettei olisi saanut päästää mitään isompia ääniä.

Alkuviikko oli hieman hankala, sekä labrassa että kämpillä. Tekemistä riitti. Tiistaina tuli vähän jo helpompi olo, kun sain työkaverilta oikean tyynyn ja peiton nyt puoleksi vuodeksi lainaan ja nettikin alkoi toimia kämpillä. Se oli aika kamala tunne sunnuntaina, kun oli uudessa asunnossa, kehenkään ei saanut yhteyttä (tai no labrakavereihin en edes viitsinyt yrittää ottaa yhteyttä) ja ei oikein tiennyt mitä tehdä. Viikon edetessä sain paljon asioita hoidettua, kuten sähkösopimuksen teon ja osoitteenmuutoksen. Sain myös neljä mattoa toiselta työkaverilta, sillä täällä lattiat ovat erittäin kylmät ja kyllä noiden villasukkien alle kaipaa lisäeristystä. Patteritkin pulputtaa, kun siellä on ilmaa. Olen laittanut jo viestiä eteenpäin, jos joku kävisi ilmaamassa ne.

Huonosti sijoitettu peili ja kotikonstinen "ovistopperi"
Hauska juttu tälle viikolle oli pölypussien osto. Saksaksi pölypussi on Staubsaugerbeutel. Opin tämän, kun kävin hakemassa pölynimuriini pussia, sillä aiempi oli jo mennyt ihan tappiin ja ylikin täyteen. Nuori myyjä ei valitettavasti puhunut englantia, mutta "Ich brauche..." ja hirveät sormella pölypussien osoittelut osoittautuivat riittäväksi kommunikoinniksi, sillä sitten näytin puhelimesta pölynimurini mallin ja sopiva pölypussi löytyi heti. Tai no se piti katsoa listasta, sillä pölynimuri on hieman vanhempaa mallia. Sain siis vihdoin oman huoneeni imuroitua! (Täällä ei saa imuroida/pestä pyykkiä iltaseitsemän jälkeen, mikä on minulle ongelmallista, sillä työpäivät venyvät helposti kuuteen asti...)



Vessan/Kylppärin ikkunasta näkee Jentowerin !

Mahtuu just ja just ikkunan kohdalla seisomaan suihkussa.

















Ostin Hugon. Meillä taisi pienenä olla
samannäköinen isompi versio lelulaatikkona?




Sain joulukalenterin tuparilahjaksi, jotta voin laskea päiviä
joululomaan ja hellun tuloon ;)
Saksan kurssikin tuntui ihan omalta tällä viikolla. Jätin sen B1.2 kurssin sikseen, kun en tykännyt opettajasta ja menen nyt uudestaan tuolle A2.2 kurssille. Opettaja sanoi, että he edistyvät nyt suhteellisen nopeaan ja kohta aloittavat B1.1 kurssin. Minulle tunnit ovat ehkä hieman liian helppoja, mutta kertaus on hyvästä ja itsekseni en saa kovin yhtään opeteltua saksaa. Pitää nyt vielä katsoa, josko löytäisin sen tandemparin. Mutta nyt olen (ainakin tällä hetkellä) ihan tyytyväinen.

Ainiin, ja tuolla kauppareissulla kävin taas mutkan kurkkaamaassa joulumarkkinoita ja kauppakeskuksen joulukoristeita!


Edellisen asukkaan jättämät Saksa-krääsät

Jouluvalot ja "vaatekaappi" eli hengaritelinejuttu.

Hirvi

Hirvisauna Goethe Galleriassa. Joulukoristeita



Kävelykatua

Historiallinen Raatihuone. Joka päivä klo 17 on torvifanfaari.

Kännykkäkamera-laatu. "Rotuaari"

Ostin ja vaihdoin liesituulettimeen lampun. Kätevä emäntä! I don't need a man... eiku :D

Leikkasin imuriin filtteripaperia ja unohdin, että mulla oli kynsisakset mukana, joten ensin yritin puukolla... Nyt olen hommannut ihan oikeat sakset. No worries!

Suodatinpussikin löysi tiensä likaiseen imuriin.

Tiistaina satoi ensilumi, mutta se on jo sulanut pois.
Tässäpä taas asiaa tältä kertaa. Huomenna menen tutkimaan jälleen Jenan joulumarkkinoita ja etsimään palohälytintä // muttereita vessanpöntön istuinrenkaan kiinnittämiseen. Sunnuntaina on sitten pienimuotoinen vaellus edessä. Pimeässä. Vaihtariporukalla. Jännää. Hyvää itsenäisyyspäivää, Suomi!

<3: k="" mp="" p="" paranoid-memmu="" st="" uudesta="">

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti