Sivut

maanantai 15. joulukuuta 2014

Voihan lentsu!

Kääk!

Pitihän se arvata! Flunssa iski näin neljä päivää ennen Berliinin reissua! Tosin kyllä jo viikonloppuna tunsin oireet, mutta tänään (kiitos maanantain) se tuli rytinällä päälle. Huoh. No, ei muutakuin siirrettiin mun seuraavien päivien kokeet ensi vuoden puolelle ja tämä tyttö lähti kotia paranteleen. Nyt olisi sitten seuraavat kolme päivää lepoa ennen reissua. Mutta ainakin apteekin täti oli tosi mukava ja antoi opiskelija-alennusta yrttiteestä ja nuha-aspiriinista, vaikka minulla ei ollut kansainvälistä opiskelijakorttia, vaan pelkästään suomalainen. Jee ^^ ja neuvoi juomaan paljon ja lepäämään. Kyllä. Tälläkin hetkellä olen sängyssä.

Mutta, jotta tämä ei olisi näin lyhyt posti, niin kerronpas hieman arjen hankaluuksista nyt viikonlopulta. Lauantaina tein ilomielin jauhelihakeittoa. Kuorin potut ja porkkanat tylsällä puukolla, kun en löytänyt kuorimaveistä, mutta tämä oli suht. tuttua hommaa. Seuraavaksi, kun kaikki oli jo padassa ja kiehumassa, niin huomasin puutteita keittiöstäni (tämä on siis valmiiksi kalustettu kämppä ja astiatkin ovat entiseltä asukkaalta): minulta puuttuu soppakauha! Voihan vitalis! Noh, lähdin sitten illan päälle vielä lähikaupasta etsimään. Kysyin kohteliaasti myyjältä saksaksi, että "onko teillä semmoista... no en tiedä mikä se on saksaksi, mutta isompaa kuin lusikka, jolla otetaan keittoa?"
 -Ei ole, mutta sen nimi on 'Kelle'.
"Ok, kiitos!"
ja eikun toiseen lähikauppaan onnea kokeilemaan. Noh, ei ollut sielläkään. Lusikalla sitten nostelin kiinteämmät kappaleet lautaselle ja kaadoin lientä perässä. Kyllä se näinkin menee. Joulupukkia odotellessa ;)

Sunnuntaina taaskin tappelin hitaan nettiyhteyteni kanssa. Olen yleensä kuunnellut radiota kämpillä, mutta pikkuhiljaa alkaa tympimään "Heyyyy Brotheeer" ja muut hittibiisit radiossa. 'Last Christmas'kin on tullut jo niin monesti kuultua, että tänä vuonna annetaan sydän jollekin erikoiselle. Elikkä löysin oman iPodini vuodelta 2006, kokoa 1 Gb. Eli uusinta uutta tietenkin ;) Sanottakoot mummolle, että esim. veljellä on muutamaa vuotta uudempi ja muistaakseni 8 Gb:n soitin vai olikohan se peräti isompikin. Nykyaikaisissa iPodeissa (nanoissa?) on 16 Gb.

Anyway, koska soittimeni näytti tietokoneella sisältävän vain neljä kappaletta, joista kaksi olivat vain näytteitä, niin kuuntelin pari tuntia Billie Jeania toistolla. Sitten, kun soittimessa oli enempi virtaa, huomasin, että onhan täällä päälle sata biisiä, mutta tekijänoikeussyistä tjsp. niitä pystyy kuuntelemaan vain iTunesilla (minulla ei siis enää ole sopivia kuulokkeita omaan soittimeen). Latasin sitten hitaalla nettiyhteydellä iTunesin n. 7 tunnissa ja se ei edelleenkään suostu asentamaan sitä koneelle... liekkö jäänyt jotain lataamatta sitten. Noh, ilahduin suunnattomasti, kun huomasin, että olin ottanut mukaan Histonin ExQ-DVD 2012! Tästähän saisin viihdykettä pariksi tunniksi. Vaan ei. Tässä koneessa ei ole ohjelmaa, joka pyörittäisi sitä. Le fu. Pitäisi olla VLC player tai joku muu, mutta yrittäessäni ladata sitä(kin), se aika katkaistiin ja kone herjaa, että tuntemattoman julkaisijan ohjelmia ei ladata, Muutenhan minulla ei olisi mitään ongelmia, siis kaikki ohjelmat olivat tietokoneella, mutta koska se jökki silloin aiemmin, niin asensin tähän uusimman Winukan (8) ja menetin samalla kaikki ohjelmat. Kuvat on tietenkin tallessa ulkoisella kovolla, mutta musiikkia ei. Huoh. Pitää varmaan joku kerta tehdä ristiretki työpaikalle koneen kanssa ja ladata nopeammalla netillä kaikki mahdollisesti hyödylliset ohjelmat tähän!


Puutteellisen keittiön kodinhengetär ja tekniikan ihmelapsi Memmu kiittää ja kuittaa!
PS: Tässä ois kuva siitä mun uudesta ihanuudesta:

Uljas ratsu

2 kommenttia:

  1. Ihana apteekin-täti :3 toivottavasti saat ajan kulumaan!

    VastaaPoista
  2. Onneksi olen havainnut, että irkki aina toimii, kävipa itse tietokone hitaalla tai sitten netti. ;) Ja joo, aika paljon tuli päiväunia vedeltyä tällä viikolla :D

    VastaaPoista