Sivut

sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Hyvää mennyttä ystävänpäivää!

Stressiä stressin päälle ja helpotus stressiin

Noniin. Huh huh mikä viikko. Olen oppinut itsestäni, että stressinsietokykyni (ainakin täällä Saksassa) on olematon. Tulee tehtyä tyhmiä virheitä, kun on kiire tai kun vaan stressaa niin, että väsyttää eikä ajatus kulje. Pitää kyllä alkaa tekemään joitain syvähengitysharjoitteita, jos sitä rauhoittuisi. Jos nyt jotain positiivista haluaa kuitenkin ajatella omista tyhmistä virheistään, niin se, että olen kuitenkin huomannut virheeni suhteellisen ajoissa ja pystynyt ne vielä korjaamaan, ennenkuin ne olisivat pilanneet seuraavat kokeet. Onneksi kohta tulee Wienin-viikonloppu ja sen jälkeen ratsuväki saapuu tänne <3 nbsp="" p="">

Tällä viikolla siivosin ja järjestelin kämppää tupaantulijaisia varten ja kaikki meni suhteellisen hyvin. Sain kämpän kuntoon ja löysin marketista kertakäyttöastiat/ruokailuvälineet (yllättävän hankala löytää täällä), sekä kardemumman! Torstaina eli päivää ennen tupareita oli kyllä monta tuntia keskittymistä. Ensin töissä ja sitten illalla leivoin vielä sen n. 5 h laskiaispullia, pinaattipiirakkaa ja kakkupohjan, sekä tekaisin majoneesi-pasta-salaatin. Pullat menivät hyvin ja nyt minun pullanpyöritystekniikkani on parantunut ja niistä jopa tulee oikeasti pyöreitä! Pinaattipiirakan kohdalla tein tyhmän virheen ja lisäsin taikinaan aivan liikaa maitoa (kun se ohje muka niin väitti, vaikkei sanonutkaan...) ja sitten piti taiteilla jauhojen kanssa ja lopulta se paistoaikakin muuttui ja kääk! Kuitenkin halusin vielä sen sokerikakkupohjankin tekaista samalle yötä, niin aikaahan siinä kului, koska en omista sähkövatkainta. Huh huh. Ainiin, ja hyvä etten vieläkään omista palohälytintä :D

Taistelutanner

Perjantaina sitten tein töissä hommat nopeasti ja lähdin muka lounaan kautta kotiin, mutta lounasruokalassa huomasin, ettei minulla ollut opiskelijakorttia eikä käteistä matkassa... Onneksi kortilla saa kaupasta ruokaa. Siinä sitten minulla oli se 4 tuntia aikaa ennen vieraiden saapumista leipasta toinen kakkupohja (ensimmäisestä tuli liian matala), täyttää ja koristella kakku, sekä siivota viime yön leipomisjäljet ja tietenkin laittaa itseni kuntoon. Kävin viemässä alaovelle kynttilän (en omista ulkolyhtyä) ja portaikkoon jouluvalot, jotta ihmiset osaisivat suunnistaa oikealle ovelle.

Sain kaiken valmiiksi n. 5 minuuttia ennenkuin ensimmäinen vieras saapui ja sen jälkeen olinkin sellainen emäntä kuin aina: stressaava. Kuitenkin stressaaminen loppui siihen, kun kaikilla oli kahvia ja kakkua ja muutenkin kaikki hyvin. Meitä oli yhteensä 12 henkeä ja ihmiset pitivät tekemästäni Suomi-tietovisasta (löytyy alta), jonka palkintona oli salmiakkirasiat. Muutama pieni äksidentti tapahtui vierailla illan aikana kämpässä, mutta onneksi auttavia käsiä oli paljon ja aina saatiin siivottua pikaisesti. Porukka jatkoi yhdentoista aikaan kaupunkiin, mutta minun ilta jäi siellä lyhyeksi (enkä päässyt tanssimaan, mikä oli yksi alkuperäinen syy tupareille), sillä halusin varmistaa, että eräs amerikkalainen pääsee turvassa kotiansa. Mutta kaiken kaikkiaan oli mukava ja rentouttava ilta ja aamulla alakerran naapuri naureskeli, että taisi olla hauskaa, kun nauru kantautui hälle asti ;) Hups.

Lauantaina kävin pienellä kävelyllä yhden tandemini kanssa ja myös kauhistelin tuota sotkua, mikä keittiössä on. Onneksi kuitenkin piirakkaa, kakkua ja salaattia oli jäänyt yli, joten minun ei tarvitse tämän viikonlopun ruuista huolehtia. Tässä muutama keväinen kuva kävelyretkeltä:

Kevät keskellä helmikuuta!

Landgrafen Friedensbergiltä katsottuna

Rautatie

Loppuun itsekeksimäni Suomi-tietovisa, jossa on (tiedetään) muutama kyseenalainen kysymys/vastaus, mutta niihin löytyy asianomaiselta hyvät selitykset, jos valitettavaa on:


Finland – quiz:

1.      Famous Finnish people (kuuluisat suomalaiset)

1. Who is the current president of Finland? (Kuka on tämän hetkinen presidentti?)
a) Martti Ahtisaari b) Tarja Halonen c) Sauli Niinistö

2. Which one of the following is not a Formula F1 driver: (Kuka seuraavista ei ole formulakuski?)
a) Kimi Räikkönen b) Mika Häkkinen c) Kalevi Kuosmanen

3. Which one of the following is not a famous Finnish musician: (Kuka seuraavista ei ole kuuluisa suomalainen muusikko)
a) Veikka Naapuri b) Jean Sibelius c) Mr. Lordi

2.       Sports (urheilu)

4. What is the so called ”national sport” of Finland? (Mikä on Suomen ns. "kansallislaji"?)
a) speed skating (pikaluistelu) b) icehockey (jääkiekko) c) (ice) bandy or ice ball...? (jääpallo)

5. What is the temperature limit when they call off a skiing competition? (Mikä on lämpötilaraja, jolloin hiihtokisoja ei pidetä?)
a) – 10 b) -15 c) -20 C

6. Which one of these is not an actual sport in Finland? (x2 points) (Mikä seuraavista ei ole oikea urheilulaji Suomessa?)
a) to carry your wife (eukonkanto) b) to play soccer on swamp (suofutis) c) to sit in a sauna d) to count one’s mosquito bites (hyttystenpuremien laskenta) e) to sit in an ant nest (muurahaispesässä istuminen)

3.      Traditions (perinteet)

7. Which one of the following a Finn won't do in the sauna in winter? (Mikä saunassa ei tehdä talvella?)
a) sing some evergreen Finnish songs (laulaminen) b) go take a bath in snow (lumikylvyt) c) take a nap (nukkuminen)

8. Which one of the following a Finn won't do in the sauna in summer? (Mitä saunassa ei tehdä kesällä)
a) go swimming (uiminen) b) hit another Finn with a branch (vastominen) c) eat a sausage (makkaran syöminen)

9. What Finnish people don’t do with an ice hole? (Mitä avannolla ei tehdä?)
a) go fishing (kalastaminen) b) go swimming (uiminen) c) fill it with snow (sen täyttö lumella)

10. During summer and the nightless night (aka midsummer party), if you gather 7 different kinds of flowers and put them under your pillow, in your dream you’ll see: (Juhannuksena kerätessäsi 7 erilaista kedonkukkaa näet unessa:)
a) your mother (äidin) b) your future husband (tulevan miehesi) c) what you last ate (mitä viimeksi söit)

4.       Nature (luonto)

11. What is the national bird of Finland? (Suomen kansallislintu?)
a) a penguin (pingviini) b) a whooper swan (laulujoutsen) c) a seagull (lokki)

12. How many lakes there are in Finland? (Kuinka monta järveä Suomessa on?)
a) hundreds (satoja) b) thousands (tuhansia) c) hundreds of thousands (satoja tuhansia)

13. If you walk in a Finnish forest during summer, which one of these are you most likely to catch a glimpse of: (Kulkiessasi metsässä kesällä, minkä seuraavista näet todennäköisimmin?)
a) a brown bear (karhun) b) a lynx/bobcat (ilveksen) c) thai-berry-picker (thai-marjanpoimijan)


Bonus Question in case of a tie: (Bonus kysymys, jos tulee tasapeli)
How many inhabitants does Finland have (in year 2013)? (Kuinka monta asukasta Suomessa oli vuonna 2013?)

Hyvää mennyttä ystävänpäivää sinne Suomeen!
<3: memmu="" o:p="">

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti