Sivut

tiistai 10. helmikuuta 2015

Kakerlakensalat - torakkasalaatti

Touhua!

Juuri, kun pääsin postittamaan sen pulla-jutun ja valittelemaan, kun ei tapahdu mitään ihmeellistä, niin nyt on jo kahdessa päivässä tapahtunut vaikka mitä! Ok, labrajuttuihin en mene, sillä edelleen turhaudun, kun tietyt asiat tökkii vastaan. Meillä oli eilisen saksantunti siirretty tälle päivää, mutten mennyt sillä meidän ryhmällä oli lautapeli-ilta. Tämän ansiosta pääsin eilen ajoissa kämpille ja pyykkäämään. Siivosin hieman tupareita varten (lue: imuroin lattia ja pyyhin pölyt, sekä siirtelin huonekaluja) ja illasta lähdin keskustaan nostamaan rahaa automaatista. Siinä kävellessäni muistin, että Hei! Tänäänhän oli se Science Pubi-ilta! Soitin Juulialle ja tavattiin Wagner Cafen edessä. Illan aiheena oli "Kuinka rakentaa tietokone sokerista" ja luento oli saksaksi. Science Pubin ideana on, että pidetään tieteellinen luento pystybaarissa. Sekä luennoitsija että yleisö voivat sitten halutessaan tilata juotavaa. Itse viihdyin mainiosti, vaikken ihan jokaista sanaa ymmärtänytkään. Yllättävän monet tieteelliset sanat ovat samanlaisia saksaksi ja englanniksi. Tai sitten ympäristönvaikutuksen takia luulin vain ymmärtäväni luennoitsijaa :D Ilmapiiri oli tosi rento ja tämmöistä konseptia olisi kyllä kiva nähdä Suomessakin (wink wink Oulu)!

Wie man einen Computer aus Zucker baut

Tämä tiistai on taas mennyt töissä ja suoraan töiden jälkeen jäätiin tosiaan pelaamaan lautapelejä. Meitä oli yhteensä 7 ja me tilattiin City-Pizzasta oikein maukkaat pizzat. Pelattiin samoja pelejä kuin pari viikkoa sitten, eli Ligrettoa ja Kakerlakensalaattia, sekä uutena tuttavuutena "6nimmt!" eli kuudes ottaa. Nämä kaikki pelit ovat siitä hyviä, ettei tarvitse osata puhua saksaa. Paitsi no torakkasalaatti on periaatteessa saksankielinen, mutta siinä on kuvakortit ja tänään kokeilimme pelata sitä suomeksi (eli kun on kuvia tomaateista, salaatista, paprikasta, kukkakaalista ja torakasta, niin saksalaiset saivat opetella nämä suomeksi). Oli hauskaa!

Todistusaineistoa: pelejä
Kotiin tullessani tämän päivän kruunasi kirje Kiinasta! Yleensä en jaksa edes avata postilaatikkoani, sillä minulle tulee vain ilmaisjakeluja ja ne näkee, kun kurkkaa sisään. Tällä kertaa avasin postilaatikon ja sieltä pohjalta löytyi pienen pieni vaaleansininen kirjekuori. Vähänkö riemastuin! Siinä portaita noustessani jo avasin kirjekuoren ja melkein kompastuin omaan keltaiseen syvään lautaseen, joka oli oveni edessä. Luin kirjeen heti keittiössä (minulla ei ole eteistä) ja naureskelin, kuinka mielialani oli muuttunut työpäivän jälkeen täysin. Huomaa, että stressissä on huono olla ja sosiaaliset kontaktit pelastavat päivän.

Tuosta keltaisesta kiposta ja appelsiinista täytyykin kertoa hieman enemmän. Siis tuo appelsiini oli kipossa ja oveni edessä siksi, kun alakerran vanha rouva oli ne siihen tuonut. Sama rouva, jolta sain joululahjaksi sen "enkulin" (mikä sen vekottimen nimi on, missä on tuikku keskellä ja lämmin ilma pyörittää hyrrää siinä päällä - joulukoriste). Katsokaas, sillä minä itse olin vienyt ko. kipon hälle viime lauantaina. Taisin unohtaa mainita tuon pullan leipomisjutun yhteydessä, että vein pari korvapuustia alakerran rouvalle muutaman salmiakin kera, kun halusin samalla varoittaa tulevista tupareistani. Naapuri oli erittäin otettu ja näköjään kiitti appelsiinin avulla. :) Sweet!

Päivän piristykset
Vaan nyt on aika laittaa levolle, että jaksaa huomenna taas ahertaa! Hyvää yötä/huomenta/päivää, riippuen siitä, missä päin maapalloa olet! ;)


<3: br="" emeli="">PS: Myöhemmin luvassa jonkinlainen pieni kaupunkiesittely Jenasta!
PPS: Syökää saLLaattia ettei tuu poLLiisi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti