Sivut

tiistai 21. huhtikuuta 2015

Frühlingsfest

Stuttgart

Viime viikon maanantaina tosiaan kävin toisen kerran Jenan SciencePubissa, jonne oli tullut matemaatikko kertomaan, miten bioinformatiikan avulla voidaan löytää hoitokeino syöpään "liasta"/mudasta. Kysehän loppujen lopuksi oli siitä, että "lika" sisältää eri sienilajeja tai mikrobeja, joiden luonnollisia "antibiootteja" ei ole vielä tunnistettu. Luento oli jälleen saksaksi ja pääpointti oli siinä, että sekä uutta että vanhaa tietoa on niin hirveän paljon, joten tietojenkäsittely nousee nyt ja tulevaisuudessa avain asemaan uusia lääkkeitä etsittäessä.

Muuten viikko meni nopeaan ja äkkiä olikin jo perjantai, jolloin junailin viisi tuntia Baden-Württembergin osavaltion pääkaupunkiin, Stuttgartiin. Perjantai-ilta oli pilvinen ja pikaisen kaupunkikierroksen jälkeen lähdin kaksi vuotta sitten Wienissä tapaamani saksalaisen Liisan luokse. Ensivaikutelmat Stuttgartista olivat, että rautatieasemalta lähtee pääkauppakatu, jonka varrella on sekä uusi että vanha linna. Myös aika nopeasti tuli selväksi, että kadun varrella sijaitsee kaksi New Yorker -kauppaa, sillä emme onnistuneet Liisan kanssa heti kerrasta kohtaamaan ko. kaupan edessä.


Uusi linna ja sen edustan obeliski rempan alla.

Hauska kuppilakuja

Kaupungintalo

Maakunnan museo

Kauppakadun suihkulähde

Lauantaille olikin sitten suunniteltu enemmän tekemistä. Aamu alkoi perinteisellä baijerilaisella aaminaisella (koska ilmeisesti oli helpompaa tietää, mikä on tyypillistä Baijerin osavaltiolle kuin Baden-Württembergille) eli valkomakkaraa imelän sinapin kera, brezelniä ja sämpylöitä. Päivällä käytiin uusi kierros kaupungilla, tarkastettiin ulkoilma kirpputori ja kauppahalli. Iltapäivästä suunnistettin takaisin asunnolle laittautumaan illan juhlia, Kevät-festivaalia, varten.

Frühstück

Käytiin Liisan sairaalan näköalaterassilla katsomassa maisemia ja ko. sairaalaan kuului myös helikopterin laskeutumisalusta.

Linna

Vanha linna

100 vuotta kauppahallia

Kukkatori
 Sain juhlia varteen lainaan Liisan toista Dirndliä, mikä on siis varsinkin Baijerissa naisten perinneasu. Samaan luokkaan kuuluva Lederhosenit, eli nahkahousut. Ilmeisesti asut tulevat Alpeilta, sillä sekä Saksassa, Itävallassa että Sveitsissä ko. asuja käytetään.

Pakollinen Dirndl-selfie

Välipala näköala

 Festivaalit järjestettiin Cannstatter Wasenin festivaalialueella ja Frühlingsfest onkin tänä vuonna 77. sarjassaan. Kaverini kertoi, että juhla-alue oli nyt puolet pienempi kuin kuuluisamman serkkunsa, Oktoberfestin, aikaan. Silti ihmisiä riitti ja meno oli huimaa omaan rauhaan tottuneelle.

Matkalla juhlapaikalle.

Canstatterin entinen kaupungintalo?

Maibaum, eli toukopuu. Vapun kunniaksi pystytettävä puu, johon on ripustettu eri alojen ammattiliittojen vaakunat.

Juhlaväkeä
Hauska hepo 
Kaikissa saksalaisissa juhlissa ja markkinoilla on aina huvipuistovermeet mukana.
Ruokamökki
Kevät-Memmu
 Juhla-alueella sijaitsi kolme juhla-/oluttelttaa, jotka olivat täynnä pitkiä 10 hengen pöytiä pitkine penkkeineen. Yllätyksekseni kukaan ei istunut penkeillä, vaan ihmiset seisoivat ja tanssivat/lauloivat penkeillä. Teltan etuosassa soitti live-bändi saksalaista iskelmää/ikivihreää/juomalauluja. Oli siellä pari radiohittiäkin, niin pääsin minäkin laulamaan "atemlos durch die Nacht". Oli hauskaa nähdä erillaista juhlintaa ja paljon nahkahousuista väkeä! Vaan täytyy kyllä myöntää, että oli se meno aika villiä ja tarjoilijat kantoivat litran olutkolpakoita, tosin eivät kovin montaa kerrallaan tai sitten tarjottimen päällä eikä käsissä kuten Oktoberfesteillä olen kuullut. Illan päätteeksi löysimme turvallisesti takaisin kämpille ja sunnuntaina olikin vielä vuorossa Mercedes-Benz museo ennen Jenaan junailua.


Museo
Sisäkuvaa museosta
 ***

Tänne Jenaan saapui nyt myös Suomesta Nipsu kaverikseni ja käytiin tänään kurkkaamassa yllättävänkin lähellä sijaitseva Gartenlokal Birnstiel. Maisemat olivat nätit.



Nyt seikkailujen jälkeen tuntuu, että flunssa iskee tähän matkustajaan. Toivotaan ettei vedä työkyvyttömäksi. Terveitä-terveisiä, Memmu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti