Sivut

maanantai 6. huhtikuuta 2015

"Ulkosuomalainen" (ja kuulumisia)

Viisi kuukautta Saksassa

Noniin, ei muutakuin hyvät pääsiäiset ja aprillit näin jälkikäteen! Nyt on oma hellu palannut Suomen kamaralle, niin on minullakin taas aikaa päivitellä kuulumisia. Tosin lähinnä niihin kuulumisiin on viimeisen 2,5 viikon ajan kuulunut töissä käyminen ja kotielämä oman kotitontun kanssa. Hih.

***
Sain tässä yksi päivä (nyt menee ajat ihan sekaisin, joten oletusarvoisesti se päivä oli tässä viimeisen kolmen viikon aikana, kuten kaikki muutkin tapahtumat mistä muistan nyt kertoa) postissa Suomen Silta-lehden ja kutsukirjeen liittyä Suomiseuraan. "Suomi-Seura r.y. on maailmalla olevien, sinne lähtevien ja sieltä palaavien suomalaisten etu-, asiantuntija- ja palvelujärjestö" Ilmeisesti postin tai väestörekisterin kautta oli osoitetiedot saatu, sillä muuten seura olisi tiennyt, että olen vain väliaikaisesti täällä opiskelujen takia vaihdossa. Wienin reissullani nimittäin en saanut mitään kirjettä, mutta toisaalta olin jo viiden kuukauden jälkeen takaisin Suomessa. Tämä liittymiskirje herätti erinäisiä tunteita ja ajatuksia pintaan... on hyvä, että on olemassa tämmöinen seura (varsinkin, kun luin tuota lehteä - hyviä artikkeleita!) ulkosuomalaisille ettei koti-ikävä yllätä liikaa. Olenko minä kuitenkaan vielä ulkosuomalainen? Mikä se tarkka määritelmä on? Suomalainen, joka asuu/on asunut ulkomailla vai suomalainen, joka mieltää itsensä kuuluvaksi ulkomaille? Oli miten oli, en itse miellä itseäni ulkosuomalaiseksi. Olen vain pelkkä suomalainen ilman etuliitteitä, joka tällä hetkellä sattuu olemaan ulkomailla. Ja jolla on aina koti-ikävä takaraivossa. Vaan minkäs teet, seikkailuun kun on lähdetty, niin täällä sitä ollaan loppuun asti, jotta voi palata voittajana kotiin. Löysin tuon seuran sivujen kautta ihan hyvän (ja lyhyen) blogikirjoituksen ulkosuomalaisista.

Suomi-Seuran lehti

***
Tänne Jenaan on saapunut jo kevät. Saapui itseasiassa jo silloin kolmisen viikkoa sitten, tosin kokoajan ollaan menty vakaampaa lämpöä kohti, sillä aluksi öisin saattoi vielä mennä nollan tuntumaan tai jopa miinukselle. Nyt on kasvukausi lähtenyt jo käyntiin. Vaikka aprillipäivän tienoilla sää heittelehtikin aurinkoisesta kuurottaisiksi rankkasateiksi ja lumen/rännän kautta raekuuroiksi.


Blumen, kukkia
Kesän eka jätski syöty 19.03.

Auringonpaistattelu-panoraama
 Olipa tuossa 20.03. se auringonpimennyskin, josta yritin sitten kännykkäkameralla ottaa "selfie"-kuvan itse pimennyksestä, kun saksalainen radio sitä kovasti hehkutti, että se onnistuisi... no eipä oikein onnistunut. Kuva alla. Vaihtoehtoisesti pimennystä pystyi seuraamaan netistä livenä, josta sen tietenkin näki paremmin, kun aurinkoon oli zoomattu.

Omakuva auringonpimennyksen kanssa

Live stream auringonpimennyksestä. "Täällä ovat lasit tarpeettomia"
 Sitten yhdessä välissä täällä kävi itävaltalaiskaveripariskunta kylässä muutaman yön ja sen inspiroimana julkaisinkin viime postini tänne. Muuten täällä on kanssa ollut kiva sää, eikä mitään sen ihmeempiä ole tapahtunut (joka täytyy monesti mainita, jotta se kuulostaisi uskottavalta). Välillä kuuluu naapurin televisio tai kuorsaus tänne minun vinttikämppään.

Jentower

Saale-joki

St. Michael
 Tässäpä vielä pääsiäiskuva ja muutama kuva lauantain "maisemareitiltä", kun tultiin töistä tulostamasta Hoon matkalippuja, niin käytiin pieni pätkä vaellusreittiä tuolla mäen päällä käppäilemässä.

Täällä on vissiin tapana koristella pensaita pääsiäismunilla.

Vahtikoira parvekkeella. "Vaellusreitti" meni "kylän" läpi, joka siis on ihan vaan eräs asuinalue Jenassa. Mutta kylätunnelma oli käsin kosketeltavissa.

Nikolainkirkko

Pääsiäislähde. "Kein Trinkwasser!"

Yhtäkkiä olimme metsässä.

Näkyi hieman maisemiakin.

Kotimatkalla kissaa kiinnosti, kun Hoo on kissakuiskaaja.

Huomasin tässä yksi päivä, että naapuri oli käynyt vaihtamassa minun onnettoman "Keine Werbung"-teipin pätkäni (joka repsotti) tuommoiseen hieman vaativamman näköiseen stop-kylttiin. Kyllä nämä naapurit kattovat minun perään!

Noin, siinä hieman sekalaisia kuulumisia tältä saralta. Ilmoitelkaahan kaverit itsestänne kuulumisia välillä myös tännepäin!

<3: Memmu




1 kommentti:

  1. Hesarissa oli hyvä juttu ulkosuomalaisten paluumuutosta:
    http://www.hs.fi/ihmiset/a1428294204002

    VastaaPoista