Sivut

maanantai 24. marraskuuta 2014

Kolmas viikonloppu ja shoppailureissu

Party-perjantai ja reissu-lauantai

Pikakelaus: perjantaina lähdin katsomaan vähän Jenan vaihtari-bile-meininkejä. Minulla tosiaan ei ole vielä montaa työpaikan ulkopuolista kaveria (jos näitä kämppiksiä ei lasketa), niin lähdin yksinään kohti Philomensaa. Ajatuksenani oli, että koska kyseessä olivat enemmän tanssi-pippalot kuin illanistujaiset, niin en alkaisi lähestyä mahdollisia kaveripoikia, jotta välttyisin väärinkäsityksiltä, vaan keskittyisin tyttöihin. Pääsinkin juttusille mukavan saksalaisen tytön kanssa ja hän esitteli minut kavereilleen ja näin. Mainitsin jossain välissä Suomessa olevasta poikaystävästäkin. Yhdellä vessatauolla tanssimisen lomassa sitten kävi kuitenkin ilmi, että ko. tytär tykkääkin tytöistä. Tämä ei ole minulle ongelma, mutta alkoi naurattamaan ylläoleva logiikkani, etten voisi poikia lähestyä, mutta tyttöjä :D Eihän sitä koskaan voi tietää kenestä se juttukaveri loppujen lopuksi on kiinnostunut! Ainiin, ja pitäisi melkein ottaa video hienosta ice-breaker tanssiliikkeestäni (jonka olen jossain leffassa tjsp nähnyt - täyttä huumorikamaa, eikä mitenkään vakavasti otettavaa noloilua). Mutta koska en voi ottaa nyt videota, niin löysin youtubesta about saman muuvin, paina tästä.

***

ERFURT! Lauantaina sitten lähdettiin kymmenen tunnin shoppailureissulle Erfurtiin, joka sijaitsee noin 50 km päässä Jenasta. Erfurt on Thüringenin pääkaupunki, jossa on n. 200 000 asukasta. Ihmiset asuvat paljon tiiviimmästi Saksassa kuin Suomessa (jos nyt vaikka verrataan väkilukuja ja pinta-alaakin niin Saksa: ~80,8 miljoonaa asukasta ~350 000 neliökilometriä kohden // Suomi: ~5,5 miljoonaa asukasta  ~300 000 neliökilometriä kohden). Erfurt näytti jo ihan keskisuurelta kaupungilta minun silmään, jotakuinkin Tampereen kokoluokkaa. Saksan erikoisuus Suomeen verrattuna on, että monista kaupungeista löytyy raitiovaunut. Suomessa kai vain Helsingistä (lasken naapurikunnat kuuluvan Helsinkiin, joten näin kärjistetysti)? Noh, ei enempää näitä "oikeita infoja" tähän. Tarina jatkuu:

Ajoimme kämppäkavereideni kanssa kolmekaistaisella moottoritiellä - Autobahnilla - Jenasta Erfurtiin ja jossain vaiheessa tajusin katsoa nopeusmittaria... 180 km/h!! Herranpieksut, kun alkoi sukat vipattaa jalassa, että ei ei onko tämä tervejärkisten hommaa istua näin nopeiden autojen kyydissä? Mutta onneksi liikennettä oli suhteellisen vähän ja tosiaan oli 3 kaistaa menossa samaan suuntaan, joten suht. turvallisilla vesillä oltiin. Ja kämppikset totesivat, että toiset ajavat vieläkin kovempaa. Päästyämme Erfurtiin, kävimme pienellä kävelykierroksella katsomassa kaupunkia ennen varsinaista shoppailua. Löysimme tiemme Petersburgin linnoitukseen.

Petersburg citadel



Oli aurinkoinen aamupäivä.


Löysin kiikun!



Kirkkoja pilkotti katukuvassa.


"Olehan japanilaistyttö itsekin kuvassa välillä!" -Aurinko häikäisee...



Linnan vieressä tehtiin geologisia tai arkeologisia kaivauksia. Tai puutarhatöitä. Ihan varmasti.


Kuvassa kaupunkin tuomiokirkko, jonka viereen rakentuu joulumarkkinat. Maailmanpyörä on osa joulumarkkinoita. Huom. missä lumi??






No poseerataan sitten taas, että päästään sinne kaupunkiinkin joskus.





Tällaisiksi kuvittelen aina saksalaiset talot. Hih.


Turisti-Memmu: Hei mä saan hevosen ja ratikan samaan kuvaan!


Erfurter Weihnachtsmarkt



Iittalan astioita alennuksessa!

Kahla on paikallisen posliinin tuotemerkki (nimetty kaupungin mukaan). Hox, Iittala!


Kaupungissa oli yksi silta, joka meni Gera-joen yli, mutta koska sille oli rakennettu taloja, ei jokea voi nähdä sillalta!


Sillalla. Krämerbrücke.

Juopuneen ritarin koju historiallisilla joulumarkkinoilla. Varsinaiset markkinat tuomikirkon edessä aukeavat vasta ensi viikonloppuna.
 

Löysin Nukkumatin!
 Ennen varsinaista shoppailua kävimme kahvilla/teellä. Minusta tuo teepussi näytti vähän Nukkumatin hatulta!



Kaupungin museo


Martti Lutherin patsas


Anger 1 on kauppakeskuksen osoite

Joulumarkkinakojuja Angerilla (ostoskatu).



Anger







Katu on leveä, koska raitiovaunut kulkevat siinä keskellä. Olisikohan tuo kauppakatu ehkä 500 metriä pitkä.


Ostin kivan pelin omaan kämppään.

Ja pelikortit.

Erfurtissa oli kaksi asiaa, jotka jäivät mieleen: käytiin hakemassa lihakaupasta täytetyt sämpylät, joissa oli _raakaa_ jauhelihaa. Siis mitä? (ja tietenkin myös suolakurkkua ja sipulia) Ja myös se, että joka kadun kulmassa (no oikeasti vain joka toisessa) oli joku kirkko. Aina eri kirkkokunnalle tai jollekin ja useampi. En tiedä oisko aina vallan vaihtuessa joku rakentanut kirkon, mutta näillä seuduilla tosiaan oli uskonpuhdistusta ja Martti Luther ja reformaatiota jne.

Shoppailu-saldoksi itselleni nousi jopa kolme paria housuja! Oh my! Ja en kyllä edes muista, että milloin olisin viimeksi ollut kunnolla ostosreissulla. Ennen kotiin lähtöä kävimme vielä historiallisilla joulumarkkinoilla, sillä oikeat avataan vasta viikon päästä. Joimme mukilliset Glühweinia (terästettyä glögiä) ja minä söin Flammkuchenin, joka on ikäänkuin ohut pohjainen pizza ilman tomaattikastiketta.

Olin kyllä ihan rättiväsynyt 10 tunnin reissun ja edellispäivän tanssimisen jäljiltä. Tämä sunnuntai onkin sitten mennyt siivotessa ja laiskotellessa.

Viikon olin töissä ja en kyllä muista tehneeni mitään erikoista - yksi ilta laulettiin singstaria kämppisten kanssa ja Ninan 99 Luftballons. Niin ja minulla alkoi saksankurssi! Mutta siitä lisää sitten seuraavassa blogi-päivityksessä.

Hyvää yötä ja viikon alkua!
<3: himoshoppaaja-memeli="" p="">



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti