Sivut

lauantai 1. marraskuuta 2014

Noch mal: auf Wiedersehen Finnland!

Kun kuudes vuosi yliopistolla alkaa...

Tietää, että alkaisi pikkuhiljaa olla aika valmistua. Ennen sitä kuitenkin täytyy tehdä opinnäytetyö eli pro gradu. Tästä se ajatus sitten lähti,  että koska mun ala on kansainvälinen ja huippuluokan tutkimus löytyy Keski-Euroopasta, niin miksipä en koettaisi lähteä Saksaan tekemään tutkimusta?
Yksi asia johti toiseen ja kolmanteen ja nyt näin marraskuun alkaessa huomaankin olevani jo Saksassa! Super!  Vaan tuttuun Memmu-tyyliin ei kommelluksilta säästytty matkalla eikä varmaan tulla seuraavan 8 kk aikana säästymään. ;) [ts. Blogi saattaa herätä hiljaiselosta]

Matkustin aluksi lentämällä Suomesta Berliiniin, jossa yövyin ensimmäisen yön. Hostelli oli ihan hyvä ja huomasin edelleen ymmärtäväni saksaa sen verran, että ko. paikassa käytettiin sadevettä WC:n huuhtelemiseen. En uskaltanut juoda suoraan hanasta, jos se olisi samaa vettä (ainakin haisi hieman kylpylälle,  joten oisko ollut klooria seassa). Sen verran oli myös jäänyt mieleen aiemmista Saksan matkoista ja Itävallasta, että muistaa nyt aina ostaa pullovettä "naturelle" tai "ohne Kohlensäure" eli ilman hiilihappoja. Vältän noita sparkling waterseja. Kuplat ei ole mun juttu,  kun haluan normi vettä. Tietenkin välillä voi sitten kivennäisvettäkin juoda.

Hostelli tosiaan oli hyvä, mutta hieman jännitti,  kun olin maksanut omasta huoneesta ja minut pistettiin 5 sängyn huoneeseen. Loppujen lopuksi kukaan muu ei tullut huoneeseen, mutta minun hurjan myös mielikuvituksen ansiosta heräilin yöllä tarkistamaan tilanteen säännöllisesti ettei kukaan hiippaillut tavaroitteni luona. Ja siis minullahan on lähinnä vaatteita mukana... xD

Berliinissä oli lokakuun viimeisenä iltana +14 C, joka tuntui lämpimältä tällaiselle -1 C pukeutuneelle tyttärelle. Muutenkin täällä on ihan lämmin syksy menossa. Vissiin +7 C. Hieman kellertää lehdet puissa, vaikka muuten on vihreää,  mutta ne sentään vielä ovat kiinni siellä puissa ;)
Olen pari kertaa jutellut jo saksaksi ihmisille,  mutta vielä ujostuttaa sen verran, että aloitan keskustelun kysymällä 'Entschuldigung,  sprechen Sie Englisch?' Ja jos vastaus on 'a bit' niin puhun saksaa, kerta ymmärrys olisi luultavasti samaa tasoa kuin jos puhuisin englantia ihmiselle joka ymmärtää yhtä paljon kieltä kuin minä saksaa. Maassa maan tavalla jne. :)

Junamatka Jenaan sujui hyvin ja maisemat olivat hienoja. Välillä niittyjä ja välilllä vaaroja ja vuoria. Myös marraskuun kämppä on erittäin asiallinen ja nukuinkin ekana yönä sen 10 h... mulla on vähän flunssan oireita. Onneksi on kahvia mukana. Täällä Jenassa oli eilen +16 eli ihan huppari-kelit. 

Minun täytyy nyt ensin sopeutua ajatukseen, että asun hetken Saksassa ja sitten tottua olemaan labrassa,  ennenkuin ehdin sen syvempää reportaasia kirjoittamaan Jenasta ja Thüringenistä. Kuitenkin voin jo mainita, mitä ehdin huomaamaan lukiessani taustatietoa, niin sekä Saksassa kuin Itävallassakin on ihan hirveän monta UNESCO:n maailmanperintökohdetta.


Auf Wiederhören und liebe Grüße,  Memmu

P.S. Saa nähdä miten käy tuon minun läppärin kanssa,  kun se jo tuolla Tukholman lentokentällä alkoi oikuttelemaan... eikä vieläkään toimi.

Hostelli-Memmu
Tässä vessassa käytetään sadevettä.
Uudessa kämpässä odotti tällainen yllätys :3
Omat kahvit mukana
Maisemaa junasta.
Lämmintä +16 C
Keittiön ikkunan näkymä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti