Sivut

maanantai 3. marraskuuta 2014

Reisijumppaa ja ohjattua toimintaa

Ensimmäiset päivät ja ensivaikutelmat

Marraskuun ajan asun Lobedan kaupunginosassa. Jaan asunnon yhden pariskunnan kanssa, ja se sijaitsee mäen päällä olevan kerrostalon viidennessä kerroksessa.  Eli on ihan hyvät maisemat. Ainut juttu vaan mikä huvittaa on se, että kauppareissut ovat melkoista reisijumppaa,  kun kauppa on ensin mäen juuressa ja kun meidän talossa ei ole hissiä. Hyötyliikuntaa!

Minusta on kyllä pidetty hyvää huolta jo ensimmäisen viikonlopun aikana - sain kyydin juna-asemalta asunnolle ja minulle esiteltiin sekä keskusta että tuleva laboratorio.  Julkisen liikenteen aikataulut sain printattuna ja tiedon erikois-sunnuntain kauppojen aukioloajoista.

Sunnuntai menikin tehokkaasti ensin levätessä,  kun minuun iski lentsu,  ja sitten tietokoneen kanssa säätäessä.  Läppäristä oli jo vaihdettu kovalevy, mutta silti se meni ihan jumiin heti kun sai Windowsin (Vista) päälle,  niin ratkaisuna päätin hankkia uudemman Windowsin ja samalla päästä eroon turhista ohjelmista.  Omat tiedostot minulla oli jo tallessa ulkoisella kovalevyllä. Kävin ostamassa Goethe Gallerien (paikallinen ostoskeskus keskustassa) Saturnista Windows 8.1. Muuten hyvä, mutta asennuskieleksi se tarjosi vain saksan, joten värkkäsin sen kanssa ainakin tunnin (se ei halunnut aluksi asentaa sitä suoraan, kun mulla ei ollut Windows 7 koneella vaan Vista, jolloin menetin kaikki tiedostot). No mutta nyt ainakin tietokone toimii. Harmi vaan, että olisi sunnuntaina pitänyt saada asioita hoidettua...

Kaikki ihmiset täällä ovat olleet todella mukavia ja on ollut turvallinen olo. Byrokratiastakin selviytyy helposti, kun apuna on peräti neljä sihteeriä ja minua ohjataan saksankielisten lomakkeiden täyttämisessä, sekä viedään oikeiden ihmisten luo. Olen myös tavannut ohjaajani ja saanut työpaikan avaimen ja kaikkea mahdollista! Oon kyllä 100-varma, että tuun viihtymään tuolla ja nämä kuukaudet kuluu nopeaa. Harmittaa vaan, kun tämmä flunssa ei nyt ota talttuakseen - päivällä jaksoin labrassa, mutta oon koko iltapäivän/illan maannut sängyssä torkkuen. Höh.

Huomenna taas lisää byrokratiaa ja parit seminaarit. Jos on tarpeeksi hyvä olo, niin ehkä jopa soluviljelyä!

Gute Nacht,
Memmu


Hain vähän nenäliinoja kaupasta
Päätepysäkki
Oikotie kämpille
Naapurin köynnös
Windowsin hakureissulla keskustassa. Tämä torni näkyy kauas ja on ihan keskustassa.

1 kommentti:

  1. Jee Memmu! Näyttää tosi nätiltä ja kivaa, että siellä on kivaa :D

    VastaaPoista