Sivut

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Viikkokatsaus

Pyykkipäivä. Tai no, lettukestit myöhemmin!

On se jännä, kun aina, kun aion kirjoittaa tänne niin oon samana päivänä menossa jonnekin ja sitten ajattelen, että noh kirjoitan vähän myöhemmin niin saan tuonkin kirjoitettua ja sitten onkin koko viikko hujahtanut! On se rankkaa. Alkuviikon voin skipata kuulumisista, sillä olin pari päivää kämpillä kipiänä.

Keskiviikkona en tainnut tehdä muuta ihmeellistä, kuin kävin luennoilla... Torstaina kävin Streiermarktdorfilla kaupungintalon edessä. Tuli hieman Kajaanin maalaismarkkinat mieleen, tosin ilman elukoita. Streiermarktilla käytännössä myydään/mainostetaan eteläisen itävallan tuotteita. Minulle jäi vähän epäselväksi, että onko siellä joku alue vai kaupunki, jonka nimi on jotain Strei... Kuitenkin näiltä markkinoilta sai lähinnä käsitöitä, olutta, viiniä ja makkaraa. Ja siellä oli monilla perinteiset lederhosenit päällä!

Wiener Rathausplatz ja Streiermarkt-dorf

 Ja koska oli ihan älyttömän lämmin päin (jotain +18 astetta ehkä), niin jäätelöähän siinä teki mieli ja tytöt (olin tosiaan Kertun *virolainen* ja Krista *kreikkalainen* kanssa liikenteessä) tiesivät jonkun hyvän jäätelöpaikan Karsplatzilla, joten me otettiin sitten ratikka sinne! On muuten hyvä aina puhua säästä näiden ulkomaalaisten kanssa, kun esim. Kristan mielestä nyt oli kevät ja mää olin ihan alkukesä-fiiliksissä.

Täällä kaikki pizzeriat ja jäätelöpaikat on "italialaisia". Mutta oli hyvää jätskiä!

Mulla myös alkoi peroksisomi-kurssi torstaina. Tai mä luulin, että se alkoi silloin, mutta kuten heti alussa huomasin, niin se olikin jo toinen luento kyseiseltä kurssilta. Pikkasen alkoi kiehua (ihan täysin syyttä) ja sitten olinkin ihan mutrusuu koko luennon. Missään mitään ilmoittanut tästä muutoksesta, että alkoikin jo aiemmin! Käsittämätöntä tai sitten itse olin merkannut väärin... Anyways, en kuitenkaan pitänyt luennoitsijasta, sillä hän mumisi englantia aika kovalla aksentilla ja puhui sanat niin putkeen, että hyvä, jos ymmärsi. Onneksi meillä joka luennolle tulee eri luennoitsija, joten ensi kerralla sitten toivottavasti joku kivempi! Ja oli ihan hyvä, että istuin siellä enkä suutuksissani lähtenyt pois, sillä ilmeisesti kurssimateriaalit löytyy jostain aivan ihme nettisivulta salasanan takaa. Murr murr, angry Memmu. Hehe, mutta kuitenkin sitten tämän luennon jälkeen kävin vielä moikkaamassa Nikoa pitkästä aikaa ja me käytiin kävelemässä Augartenissa. Se oli erittäin jäsennelty puistoalue ja varmasti oikein kiva kesäaikaan, mutta nyt, kun puissa ei vielä ole lehtiä, niin se oli aika synkkä ja harmaa... ja tätä effektiä korosti kaksi toisen maailmansodan aikana rakennettua puolustustornia.
 
Augarten ja sen synkkyys "kesäiltana".

Perjantaina olikin sitten vapaapäivä luennoista! Kuitenkin sen verta yritin koulujuttujakin edistää, että kävin yliopistolla printtaamassa 100 sivua asiaa. Mulla on tässä kahen viikon päästä ensimmäinen tentti! IIKS. Yleensä näihin aikoihin vuotta valmistaudutaan niihin viimeisimpiin tentteihin Suomessa... On tämä elo jännää. Sitten menin Kertun luo ja me tehtiin omin käsin Wiener Schnitzeleitä, eli ostettiin lihat kaupasta ja kastettiin ne kananmunassa ja jauhoissa ja kananmunassa ja leivänmurusissa (korppujauhon korvike muruset) ja paistettiin. Sitten vielä kylkeen sitruunaa ja riisiä ja omnom. Täällähän oppii kokkaamaan, apua! Ja oltiin sen verran nälkäisiä, ettei edes ehditty kuvaa ottamaan... Btw, kävin alunperin Kertun luona tsekkaamassa sen keittiön, sillä me osallistutaan sellaiseen tapahtumaan kuin "Running Dinner" eli juokseva päivällinen tässä parin viikon päästä - mutta siitä lisää sitten.

Perjantai-illan ratoksi käytiin vielä yhdessä oopperassa! Tschaikowskin Eugen Onegin oli luvassa ja vaikka sisälle olisi päässyt 3-4 eurolla seisomapaikoille, niin me istuttiin ulkona. Jos haluaa seisomapaikan niin täytyy mennä paria tuntia ennen oopperan alkua jonottamaan ja ei mulla ole aikaa sellaiseen... Oopperan kaksi ensimmäistä tuntia meni aika hitaasti, mutta kuitenkin niissä oli enemmän eloa kuin viime viikon Parsifalissa. Tähdet lauloivat saksaksi, mutta tällä kertaa ei ollut tekstityksiä, joten olin hieman pihalla. Onneksi Kerttu kuitenkin tunsi tarinan, joten hän brieffasi minut, että mistä oli kyse. RAKKAUSTARINA, oih! Lyhyesti: renttu meni ja flirttasi päähenkilön siskon kanssa ja sitten tämän siskon kihlattu haastoi sen kaksintaisteluun ja renttu tappoi sen. Tämän seurauksena renttu joutui olemaan pari vuotta pois kaupungista ja kun hän sitten palasi ja oli ihan rakastunut päähenkilöön, niin päähenkilö oli jo naimisissa rikkaan miehen kanssa. Renttu kuitenkin vannoi hälle rakkauttaan, mutta nainen valitsi rakkaudettoman avioliiton rentun sijaan, sillä hän kuitenkin pystyi luottamaan siihen aviomieheensä toisin kuin renttuun. (Tämä siis oli tarina siinä muodossa missä se mulle selitettiin.)



Eilen me mentiin isolla porukalla piknikille läheiselle mäelle/kukkulalle katsomaan Wieniä! Treffipaikkana toimi Heiligenstadtin metroasema, josta otettiin bussi 38A Kahlenbergille. Siellä oli lähinnä ravintola ja maisematerassi, mutta ei pystynyt piknikiä pitämään, joten turisti-kuvien jälkeen vaihdettiin toiselle läheiselle
kukkulalle, Cobenzl:lle. Kuvia:
Kahlenbergin maisema Wieniin.
Turisti-Memmu
Cobenzl
 
Toteemipaaluja

Piknik! Meitä oli yhteensä 11!



















Tämmöstä! On ollut hyvä sää ja näin pois päin. Alkaa jo vähän kaivata sitä Suomen kesää, mutta enää pari kuukautta ja minäkin pääsen kotia :) Vaan ensi viikonloppuna aiotaan käydä porukalla Bratislavassa! Kaikkea kivaa luvassa siis. Opiskeluakin...

Ciao, Memmu
PS: Pelattiin vielä korttia eilen illalla ja kuunneltiin jostain kumman syystä Euroviisulauluja, joten tässä on nyt sitten Italian ehdokas.

2 kommenttia:

  1. Paljonkohan maksaisi tuollainen itävaltalainen perinneasu eli lederhosen jne....?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole itse tarkemmin katsellut, mutta yksi saksalainen tyttö sanoi, että ainakin naisten mekolla on hinta alkaen 300 e uutena, mutta oli käytettynä saanut 30 e. Eli vaikea sanoa! Mulla on kyllä ollut suunnitelmissa käydä vähän katselemassa, että varmasti jossain välissä tulee "luotettavampaa" tietoa tännekin. :D

      Poista