Sivut

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Pytti-pannu-kakku

Grüss Gott!

Sunnuntain lettujen paistaminen meni näpsäkästi Kertun ja Maritan kanssa. Aika jännä juttu sinällään, että meillä on täällä kaksi Marittaa - Bulgariasta ja Italiasta. Tämä Maritta oli nyt italialainen. Me oltiin Maritan luona ja paistettiin lettuja. Niiden kyljeksi me sulatettiin Karl Fazerin tummaasuklaata (Kerttu oli tuonut mukanaan Virosta pääsiäisloman päätteeksi) ja sitten oli myös omenahilloa. Omnom. Oli aika hyvä, kun silloin, kun odotettiin taikinan asettumista se puolituntia, niin meni vähän "yliajalle", kun oltiin niin syventyneitä keskustelemaan omista kokemuksista paikallisten suhteen.

Maritta halusi reseptin talteen ^^
Sunnuntai-iltapäivän lettukestit





Lettujen jälkeen me lähdettiin tyttöjen kanssa Schönbrunnin lähelle, koska siellä oli "Kevät-tunteet" ulkoilma technoreivit. Niko liittyi meidän seuraan, mutta ei me sitten siellä paikan päällä edes tanssittu, kunhan vain istuttiin nurmikolla ja nautittiin auringosta. Oli kyllä ihan kesäfiilikset <3

Ihmisiä kevät tunnelmissa!
Siinä pikkuhiljaa alkoi jo nälkäkin kurista mahassa, mutta koska minä en ollut koskaan vielä ehtinyt käydä Schönbrunnin (=kaunis lähde) sisällä, niin me käytiin Nikon ja Kertun kanssa mutka siellä. Schönbrunn on tuollainen palatsirakennus, jossa on joskus jotkut kuninkaalliset (tai keisariperhe) asuneet. Siellä on myös pensaslabyrintti ja eläintarha, mihin me ei tällä kertaa menty. Kiivettiin vain sen mäen päälle ihmettelemään maisemia. Nättiä! Schönbrunnin jälkeen käytiin syömässä Käsekrainerit yhdellä Wurstelstandillä, elikkä juustomakkara-hotdogit makkarakitskasta!

Maailma lähti kallistumaan, niin piti tasapainottaa ;)

Sunshine!
Lähde. Tässä ei ollut vettä, mutta ylemmissä oli *onneksi, sillä aurinko porotti*.

Mäen päältä löytyi Gloriette.

Näkymä alas Schönbrunniin.

Obelisk

***
Oli kiva sunnuntai siis! Maanantaina sain *vihdoin* ÖBB:n eli itävaltalaisen valtion rautateitten Vorteilscardin, joka siis todistaa, että olen alle 26 v. ja saan alennuksia junalipuista. Piti laittaa sähköpostia ÖBB:lle, kun sitä ei alkanut kuulumaan ja ylläripylläri, postiinhan se oli hukkunut. Kannattaa muuttaa kesken kaiken... Anyways, jos nyt lähden täältä jonnekin junailemaan, niin mulla on tuo kortti, jossa näytän ihan maaniselta. Jes! Maanantaina kävin myös *vihdoin* postissa lähettämässä pakettia kotiin, saapi iskä ja äiskä Venetsian tuliaisia ;) Taisi myös olla viimeinen paketti mitä lähetän Suomeen... Ei kukaan haluais tulla hakemaan mun talvivaatteita tässä välissä pois täältä? Vähän jo huolettaa kotiinpaluu :-D

***
Eilen mulla oli vapaapäivä, jonka käytin (omasta mielestäni erittäinkin) tehokkaasti. Aamulla en ollut saada itseäni ylös sängystä, joten lähdin lenkille Vanhan Tonavan varteen. Suurimman osan matkasta käppäilin reippahasti, mutta kyllä mä myös vähän matkaa kokeilin omaa hölkkäkuntoakin. Speksit: 8 km lenkki 1h 20min. Aurinko paistoi niin olin jo shortseissa ja t-paidassa liikenteessä. Vähän nolotti mun maitovalas pohkeet, mutta kyllä sitä varmaan tässä saa väriä pintaan, kunhan ulkona liikkuu. Ja muutenkin, ei tuolla kovin montaa vielä ollut ihan niin kevyellä varustuksella liikenteessä... Mutta jos asteita on se joku +18 ja oot auringon valossa, niin kyllä se jo alkukesä mulle on! Italialaisille ja kreikkalaisille tämä on kevättä... Kun ovat kerta tottuneet siihen +30-40 asteen helteisiin, huh huh. Mä aina vaan totean tuohon, että "jaa, että niinkuin oisitte kylmässä saunassa", hehe.

Tämän jälkeen tein spagettia ja tomaattikastiketta. Oon nyt vannonut italialaisille ja ranskalaiselle tytölle, etten koske ketsuppiin enää (ainakaan täällä Itävallassa), koska tomaattikastike on kuulema niin helppo tehdä. Noh, nyt tässä kun olen jo useampaan otteeseen harjoitellut, niin kyllähän se kohta alkaa jo ihan syötävältä maistua. Tuli tässä jäljestäpäin mieleen, että tietenkin olisin voinut katsoa netistä jonkun helpon perusreseptin mitä rueta muuttamaan, mutta itse olen nyt säätänyt joidenkin mausteiden kanssa. Tomaattihan sieltä ensimmäisenä maistuu läpi, mutta kun laittaa sipulia (yööök) ja lurauksen punkkua ja sitten niitä mausteita, niin ihan ok siitä tulee. Ainakin joka toisella kerralla. Ja mieluuminhan sitä syö kuin on nälässä. --> Ok, kaiken tämän jälkeen, kuka haluaa maistella mun tomaattikastiketta? Älkää päästäkö mua keittiöön! Tämä avautuminen nyt tuli vain sen takia, kun kerrankin ihan rauhassa kokkailin.

Sitten otin hirveän turbo-boostin ja opiskelin iltapäivän! Kertailin jotain ihan perus aminohapporakenteita ja vetysidosjuttuja, koska ne on tärkeitä proteiinin laskostumisen ja sitä kautta kolmiuloitteisen rakenteen kannalta. Mulla on tentti tulossa tuossa parin viikon päästä ja kerrankin aloitin hyvissä ajoin lukemaan.

Illalla vielä tehtiin Nikon kanssa ruokaa ja pannaria! Alunperin meidän piti viime viikonloppuna tehdä pannari tai lettuja, mutta sitten Nikolle ei käynytkään se sunnuntai, kun me tyttöjen kanssa letuteltiin, niin sovittiin, että tehtiin nyt. Kaupassa pohdittiin, että mitä syötäisiin päivälliseksi ja koska 15 munan kenno oli alennuksessa (halvempi kuin 6 munan) niin piti sitten jotain tehdä mihin ne munat saisi uppoamaan. Ja jotenkin mulle tuli mieleen, että Niko ei varmaan koskaan oo syönyt pyttipannua, joten ostettiin sitten myös perunoita ja frankfurttereita elikkä nakkeja. En kyllä taaskaan ole ihan varma, että olenko itse tehnyt pyttipannua alusta lähtien vai joskus vaan lämmittänyt valmista pakastetta, mutta nyt sitten keittelin pottuja ensin pehmeämmäksi ja sitten paistoin yhdessä sipulin (taas, yritän tällaista siedätyshoitoa), nakkien ja munien kanssa. Suolaa ja pippuria ja avót! Joka tapauksessa ruoka ja pannari maistui. Tosin koska pyttipannussa ja pannukakussa on molemmissa 'pannu' niin Niko meni vähän sekaisin kumpi oli kumpaa. Raasu.

Tämmöistä tänne tällä kertaa! Muuten meidän irlantilainen Panu (en enää muista miksi olen hänet aiemmin nimennyt) sai sellaisen hauskan idean, että joka viikko käydään yhdillä olusilla eri paikassa ja näin ollen pikkuhiljaa kartoitetaan Wienin pubit. Käytännössä meillä on siis facebook-ryhmä, johon saa ehdottaa jotain paikkaa ja joka viikko sitten äänestetään minne mennään ja koska ryhmässä on jäseniä aika paljon, niin ei haittaa vaikkei joka viikko olisikaan menossa mukana. Nice!

Pannari omppuhillon kanssa on hyvää!
<3:llä Memmu

1 kommentti:

  1. Tullaan, tullaan ... siis talvivaatteet pitää hakea... katsastan tuon Meganen ensin

    VastaaPoista