Sivut

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Nyrkkipyykkiä ja ennakkoluuloja

Himpskatin rekisteröityminen.

Ok, vaikka täällä on ihan kivaa niin silti välillä elämä potkii vastaankin. Nimittäin yritin tosiaan tiistaiaamuna mennä rekisteröimään itävaltalaisen osoitteeni sinne Municipal District Officeen. Mun saksankurssi alkaa aina klo 9:00 ja tämä toimisto aukeaa klo 8:00 ja sulkeutuu niin etten millään enää kurssin jälkeen ehdi käydä. Pääsin paikan päälle mihin ohjeet opasti, mutten löytänyt koko toimistoa?!?! Ärsyttävää ja sitten tuli kiire kurssille, niin en enempiä jäänyt jahkailemaan. Illalla sitten katsoin google mapsistä tarkan paikan ja tänä aamuna menin uudestaan yrittämään. Ei siinä mitään, mutta paikan ovessa luki, että toimisto suljettu tämän viikon!! ARGH. Eli huomenna yritys numero 3. ihan eri toimistolle. Asialla ei muuten olisi kiirettä, mutta ymmärtääkseni kaikkien, jotka tulee asumaan Itävallassa pidempään kuin 3 kk täytyy rekisteröityä kolmen päivän sisällä saapumisestaa (hups).

Toinen potkija on se kattila. Tosin tänään, kun näin Geraldia (hän oli Oulussa viime syksynä vaihdossa meidän laitoksella ja osasi antaa hyviä neuvoja Wienin suhteen) niin me löydettiin kattiloita. Kalliita kattiloita, jotka oli hinta-koko -suhteeltaan ihan vääriä. Tulin nyt siihen tulokseen, että pitää käydä viikonloppuna IKEA:ssa tsekkaamassa onko siellä samat hinnat vai halvemmat ja ostaa se kattila. Mutta hyvät uutiset ovat nämä, että tosiaan Gerald kävelytti mua tuolla Wienin keskustassa ja nyt mulla on aika hyvä käsitys tuosta alueesta missä kaikki vanhat (ja hienot) rakennukset on. Sitten myös se, että mulla on nyt muki tiistain ESN:n kirppiksen jäljiltä ja lusikka niin saan syötyä mysliä/jogurttia, enkä kuole nälkään. :D

Tähän väliin pakollinen säätilapäivitys: Tiistaina täällä ripotteli vettä, mutta tänään lähinnä vain oli pilvistä ja kylmä (jotain +3 astetta).

Eilisestä vielä sen verta, että aamun kielikurssin jälkeen menin etsimään jälleen sitä kattilaa ja kävin siellä ESN:n kirppiksellä. Sieltä oli viety ne ainoat kattilat ja näin pois päin... Mutta sitten illalla meillä oli vielä ESN-ihmisten kanssa Schnitzelin maistajaiset ja Travel Shack nimisen baarin kurkkaus. Eli olin jälleen maistelemassa Schnitzeliä! Se oli hyvää, kannattaa aina ottaa Wiener Schnitzel. Muutenkin tästä vaihtariporukasta voin nyt sanoa, että on hauska huomata kulttuurieroja. Esim. se italialainen tyyppi ja sitten nämä paikalliset itävaltalaiset tulevat aina tervehtimään nähdessä ja erotessa poskisuudelmilla! Heh, ekalla kerralla ehkä vähän punastuin, että mitä ihmettä - ei meillä koskaan poskipussailla! Tosin nyt, kun ehdin jo tottua niin huomasin, ettei ne oikeasti edes pussaa (!) vaan siinä on poski poskea vastaan ja sitten ne vaan ääntelee *mikä pettymys*. Hehe.

Eilen muutenkin huomasin, että ehkä vähän liian aikaisin menin tuomitsemaan ihmiset maanantaina, sillä törmäsin kivaan suomalaistyttöön! Jes! Ja sitten yksi toinen, joka aiemmin vaikutti tosi ylpeältä ja itseään ehkä vähän täynnä olevalta vaikutti myös kovin mukavalta tällä kertaa. :) En sitten tiedä vaikuttiko asiaan se, ettei meidän seurassa ollut miespuolisia henkilöitä vai mikä, mutta nyt ainakin tajuan osata vaihtaa mielipidettä ihmisistä lennosta --> kaikilla on huonoja päiviä, eikä ihmiset aina käyttäydy niinkuin mitä ne on JA muutenkin tapasin muutaman tosi kivan uuden kaveri-ihmisen.

Noniin ja sitten taas tähän päivään:

Tänään oli tosi mukavaa, kun molemmat mummut ja ukki soittelivat tänne :) Kun on koko päivän puhunut englantia ja saksaa, niin on super mukava kuulla suomea ja varsinkin kotiväen suusta! <3 Terkut sinne, mä tiiän, että te luette tätä ;)

Tänään oli myös pikkuinen pakko jo nyrkkipyykätä alkkareita, kun ei vieläkään ole ihan selvillä tuo pesutupa-juttu... Jotenkin on mennyt keskittyminen enempi siihen kattilaan kuin pyykkäämiseen (aivot ei toimi, jos ei maha saa ruokaa). No, onneksi sitä on ennenkin nyrkkipyykätty! Tosin saa nähdä kauanko menee ennenkuin nuo pyykit on kuivuneet... Ihan kiva, että mulla kuitenkin on kaksi hengaria mukana täällä.

Sitten vielä pikakatsaus huomiseen:

Mä en maanantaina päässyt yliopiston järjestämään 1,5 h orientaatio -tilaisuuteen niin menen sinne huomenna klo 14. Sieltä ois tarkoitus saada mukaan täkäläinen opiskelijakortti ja muuta elintärkeää informaatiota! Huomenna myös on Opernball, elikkäs oopperatanssijaiset. Ajateltiin parin vaihtarikaverin kanssa mennä katsomaan siihen oopperatalon eteen, kun nätisti pukeutuvat ihmiset kulkevat. En nyt oikein ole varma, että mikä tämän tilaisuuden historia on tjsp. mutta täällä Wienissä on kuitenkin helmikuu tanssijaisten aikaa. Pitää ottaa asiasta selvää ja palata sitten enemmän informaation kera asian ääreen (jos muistan).

Nyt sitä saksan kirjoitelmaa kirjoittamaan!
-Memmu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti