Sivut

perjantai 1. helmikuuta 2013

Note to self: Muista vaihtaa yhteystietoja!



Day 2. in Vienna

Jäi varmaankin eilinen unirytmi päälle, sillä heräsin tänään mukavasti jo klo 5 paikallista aikaa (eli klo 6 Suomen aikaa). Siinä sitten hostellilla pööpöilin ja kävin aamupalalla. Tällä kertaa olin fiksumpi ja kirjoitin googlemapsistä itselleni ohjeet tänne Haus Panoramaan, jonne oli alle kilometri matkaa. Tietty mulla nyt sitten eilisen jälkeen oli jo muutama karttakin tarttunut mukaan, mutta varmuuden vuoksi… Aamupäivä meni täällä odotellessa check-inniä – en oikein tiedä mikä siinä oli ongelmana, mutta pääasia, että pääsin huoneeseen. Tässä kuva, kun ehdin jo vähän purkaa tavaroita viidennessä kerroksessa:

Aurinkoinen koppero (iltapäivästä meni pilveen).  Tässä myös näkymä kopperosta ulos:
Vasemmalle

Alas

Oikealle

Tänään oli lämmin päivä, mutta ei niin lämmin kuin eilen.  Hyvän näköistä, kun ruoho jo alkaa vihertää, mutta muuten kadut on pikkukivien peitossa (lumisulanut alta pois eivätkä katuharjat ole vielä kiertäneet).  Jos eilen oli seikkailupäivä, niin tänään on ollut tämmöinen kotihiiripäivä. Sitten, kun sain asetuttua tänne, niin aattelin, että nyt sitä ruokaa hakemaan jääkaappiin! Siis täällä on yhteinen keittiö tässä kerroksessa ja sitten tämän yhden oven takana on kaksi asukasta – me jaetaan tuo eteistila ja wc/suihku, mutta molemmilla on sitten omat huoneet.  Tuossa eteistilassa on molemmilla pienet jääkaapit. No, takaisin asianytimeen eli lähdin siis kauppaan. Ihan kivasti meni kauppareissu, mutta jos eilen oli mukavia itävaltalaisia, jotka auttoivat löytämään hostellin, niin tänään oikea asiakaspalvelija oli täys PIIP. Otti heti seuraavia asiakkaita siihen, vaikka mulla oli pakkaaminen kesken ja sitten vaan sori mene tolle pöydälle pakkaa (semmosella äänellä mikä ei todellakaan ollut sorry)! Jee meikä paineessa siirtelee irtotavaraa sinne isommalle pakkauspöydälle ja mietin, että miksi ihmeessä se kauppa ei avannut toista kassaa niin ei tarttis olla tuli persauksen alla? Huoh. Ja muutenkin se sen asenne/small talk oli sellaista, että ajattelin vaan istua loppupäivän sisällä.

”Kotia” päästyäni otin sitten läppärin esiin ja olin jo sillä mielentilalla, että kunnon miinaharavat parantaa elämän. Tai sosiaalinen kontakti maailmaan. Niin ei. Internet piti käydä avaamassa ja sen pystyi tekemään aikaisintaan 16:30. Meinasin jo purra kynsiäni, että ei voi olla näin ärsyyntynyt olo toisena päivänä täällä, kun ensimmäinen päivä oli ollut ihan kiva! Onneksi sain hieman sosiaalisoitua, kun tänne ilmestyi viereisen huoneen kämppis – etelä-korealainen nainen. JES. No ei sitäkään huvia kauaa kestänyt, kun se jo lähti seikkailemaan. Tässä vaiheessa kirosin kovasti internetittömyyttä ja sitä, etten ollut eilen tajunnut ottaa poikien puhelinnumeroita itselleni. Kävin mutkan alakerrassa etsimässä jotain yhteistä Lounge tilaa, mutta siellä oli savunhajuinen tyhjä huone ja muut oli lukittuna. Vissiin illalla on alakerrassa jotkut bileet, mutta minä oon kyllä taas jo niin väsynyt, että saa nähdä. Törmäsin ala-aulassa kyllä pariin puheliaaseen vähän vanhempaan tyyppiin jostain Turkmenistanista, mutta niistä kyllä sai semmoisia viboja, että kannattaa pysyä kaukana [Säbätytöille selvennykseksi, että siis minä vastaanotin pahoja viboja]. Ei tullut elämää ja kaiken lisäksi, vaikka olin ostanut ruokaa, niin tuolla keittiössä ei ole paljon mitään ruuanlaittovälineitä! Kattilakin oli ihan pohjaan palanut molemmilta puolilta pohjaa. YÖK.

Söin reippahasti appelsiinin ja päätin, että nyt loppu tämä masentelu, minä lähden pihalle! Katsoin kartasta lenkkireittiä, mutta sitten huomasin, että koska Tonava on tuossa suhteellisen lähellä niin juoksenpa (eli hölkkään) sinne! *Välihuom! Mulla on erittäin huonoja suomenkielen lauseita niin kieliopillisesti kuin muutenkin, ihan hirveitä virkkeitä ja monet rinnastuskonjuktiot peräkkäin tjsp.* Noh, mieli rauhoittui, kun löysin Tonavan. Se oli hieno ja iso. Näin myös hienoja kukkuloita Wienin reunustalla ja tuli vähän Kainuu mieleen, paitsi isommassa mittakaavassa. Tonava oli leveämpi vastarannalta vastarannalle kuin Kajaanin joki, mutta kapeampi (minun mielestä) kuin mitä meiän mökillä on vastarannalle. Tietenkin iso T on kanavoitu, ettei se tulvisi, mutta silti :D Se virtasi tosi kovasti ja vesi oli *ylläripylläri* mutaisen näköistä. Pitää ensi kerralla ottaa kuva, sillä siitä tuli jotenkin niin keväinen ja vappufiilis, kun sitä katsoi. Olisi vielä ollut muutamat joutsenet niin voilá.

Lenkin jälkeen sitten luonnollisesti kävin suihkussa ja huuhdoin ne viimeisetkin angstit sinne. JA SITTEN NOPEASTI TIETOKONEHUONEESEEN KYSYMÄÄN SITÄ INTERNETTIÄ! Tässä vaiheessa järkytyin hieman, sillä porukka poltti sisällä. Siis ne tietokonetyypit. Ei mennyt ihan mutkitta tuo internetin asentaminen, kun tietokoneen kieliasetukset ovat tietenkin suomella ja siinä me sitten vähän värkkäiltiin tämän kanssa, kun ymmärtääkseni jotkut ohjaimet tai ajurit tai jotkut piti päivittää. Kuitenkin nyt siitä selvittiin ja sitten he kertoivat mulle, että joudun odottamaan vielä 40 min ennen kuin yhteys toimii. Tämän ajan käytin tietenkin tehokkaasti hyödyksi kirjoittamalla tätä blogia, sillä minulla ei ole vielä uusia kavereita :( tai siis niitä yhteystietoja! Ärsyttävää, kun tarttui paitaan tupakanhaju sieltä tietokonehuoneesta, asd.

Tuli muuten mieleeni tässä kaksi asiaa;
1) huomasin nyt, kun tuuletan tuota paitaa, että täällä avautuu kanssa yhtä hassusti ikkunat kahteen suuntaan kuin Saksassakin! Siis sillä tavalla ylhäälle päin aukeaa (pitää ottaa kuva sitten päivänvalossa, nyt on jo pimeää).
2) eilen oli mukava jutella sen italialaisen kanssa, kun huomasin yhdessä välissä kokoajan keskeytelleeni hänet ja pyysin sitten sitä anteeksi niin hän sanoi, ettei ollut edes huomannut tätä mun epäkohteliaisuutta. :D Kuulemma ne aina puhuu kilpaa siellä Italiassa! Bravissimo! Jes. Meikä on löytänyt paikkani tässä maailmassa --> puhu aina italialaisille.

Jeps,  ja nyt kun netti toimii niin pääsen tässä suunnittelemaan huomisen ohjelmaa // hoitamaan muita juttuja, kuten vaikka vuokran. :)


-Nälkäinen Memmu
PS: Kuva talosta löytyy täältä http://www.panoramio.com/photo/12219949

2 kommenttia:

  1. Älä vain mene uimaan Tonavaan vielä ... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;) Ehkä mä en heitä talviturkkia ennenkuin hommaan sen uimapuvun. Meinaan ettei nämä paikalliset välttämättä arvostais mun nakuilua :D

      Poista